Σε αύξηση επιβατών 48% αποσκοπεί η Fraport στο «Μακεδονία»

Σε αύξηση επιβατών 48% αποσκοπεί η Fraport στο «Μακεδονία»

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σύνθημα «Η Θεσσαλονίκη απογειώνεται», η Fraport Greece παρουσίασε χθες τα σχέδιά της για την αξιοποίηση του αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στόχος της εταιρείας είναι στην επόμενη δεκαετία να αυξήσει κατά 48% τον αριθμό των διακινούμενων επιβατών σε ετήσια βάση. Πέρυσι από το αεροδρόμιο «Μεκαδονία» διακινήθηκαν περισσότεροι από 5,3 εκατ. επιβάτες.

Για να επιτύχει την αύξηση των επιβατών η Fraport θα βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου «Μακεδονία», καθώς και την εξυπηρέτησή τους. Απώτερος στόχος, όπως αναφέρει η ίδια, θα είναι η ενδυνάμωση της εικόνας του αεροδρομίου, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιφέρειας της Μακεδονίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, o τερματικός σταθμός του αεροδρομίου θα ανακαινιστεί και θα εκσυγχρονιστεί, ενώ θα πραγματοποιηθεί αναδιάπλαση των εμπορικών χώρων του αεροδρομίου. Επίσης η εταιρεία θα προχωρήσει σε σύναψη νέων συμφωνιών με αεροπορικές εταιρείες και συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, συμφωνίες οι οποίες αποσκοπούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στην αύξηση της συνολικής τουριστικής αγοράς δίνοντας έμφαση στις αγορές που έχουν ήδη ισχυρή παρουσία στη Θεσσαλονίκη.

Σε ό,τι αφορά τις υποδομές, σύμφωνα με τη Fraport Greece, θα υπάρξει:

• 47% αύξηση των σταθμών Check-in.

• 75% αύξηση των ζωνών παραλαβής αποσκευών.

• 50% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών.

• Διπλασιασμός των ζωνών ασφαλείας του αεροδρομίου.

• Αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών με τη δημιουργία θέσεων power-in/push-back.

• Ανακαίνιση του οδοστρώματος και

• Κατασκευή νέου πυροσβεστικού σταθμού.

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει η εταιρεία, όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου θα πραγματοποιούνται με βάση τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα ασφαλείας.

Στην παρουσίαση των σχεδίων της Fraport Greece, παρευρέθη ο κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, πρόεδρος Εμπορικού και Bιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Επίσης παρέστη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας. Σημειώνεται ότι το «Μακεδονία» είναι το πρώτο αεροδρόμιο από τα 14 συνολικά που θα αναλάβει τον έλεγχό τους μέχρι τον Ιανουάριο του 2017 η Fraport. H εταιρεία εστιάζει στο συγκεκριμένο διότι είναι το μεγαλύτερο από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια και παράλληλα διαθέτει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή