Ενα δισ. τσιγάρα διακινεί μέσω Πειραιά η British American Tobacco

Ενα δισ. τσιγάρα διακινεί μέσω Πειραιά η British American Tobacco

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον έβδομο μήνα διανύει η επένδυση της British American Tobacco στον Πειραιά που ξεκίνησε στις 27 Μαρτίου 2016 και ήδη τα οφέλη είναι πολλαπλά για την κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, τις μεταφορές και την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Η δημιουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου στις λιμενικές εγκαταστάσεις του ΣΕΠ Α.Ε. –θυγατρικής της Cosco– έχει δημιουργήσει, πάνω από 10 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο με τα μέχρι τώρα δεδομένα αυξάνει κατά 1 δισ. τσιγάρα τη διακίνηση μέσω του λιμανιού του Πειραιά. Το Κέντρο έχει τη δυνατότητα έως και τριπλασιασμού του όγκου προϊόντων που διακινείται σήμερα, συμβάλλοντας στην απασχόληση, με σημαντική αύξηση στη διακίνηση και στον αριθμό των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων. Η Ελλάδα αποτελεί στρατηγική αγορά για την British American Tobacco Hellas και στο πλαίσιο αυτό ο πολυεθνικός όμιλος έχει εμπιστευθεί στην Ελλάδα και τις αγορές άλλων 3 αγορών (Ισραήλ, Μάλτα, Κύπρος). Ετσι, στην Ελλάδα βρίσκονται σήμερα τα κεντρικά γραφεία για τέσσερις αγορές. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται η δυνατότητα για σημαντικές συνέργειες και αξιοποίηση των μέσων και της τεχνογνωσίας που διαθέτει η εταιρεία στην Ελλάδα και για άλλες αγορές. Παρά την εξαιρετικά υψηλή φορολόγηση των προϊόντων καπνού, τη μείωση της νόμιμης αγοράς και τα υψηλά ποσοστά λαθρεμπορίου, στρατηγικά προϊόντα της εταιρείας, όπως το Prince, το Peter Stuyvesant και το Lucky Strike παρουσιάζουν σημαντική δυναμική.

Παρά την κρίση, η εταιρεία προσφέρει σημαντικά ποσά σε μπόνους και παροχές στους εργαζομένους τα τελευταία δύο χρόνια, στρατηγική που συνεχίζεται και το 2016. Για το 2016, πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν για την επιβράβευση του ανθρώπινου δυναμικού, με τη συνολική επένδυση σε παροχές και μπόνους προς τους εργαζομένους να ξεπερνά τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ σε επίπεδο τριετίας. Παράλληλα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων και προαγωγών. Στην πολιτική ανθρώπινου δυναμικού, που έχει αναγνωριστεί τα τελευταία χρόνια επανειλημμένως με 8 διακρίσεις από κορυφαίους φορείς όπως το Best Workplaces και το Top Employer, πρέπει να προστεθεί και η έμφαση που δίνει η εταιρεία στην εκπαίδευση με συνεχή προγράμματα για την ανάπτυξη των εργαζομένων, που αποτελούν την κινητήριο δύναμη της εταιρείας. Σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της εταιρείας όλο αυτό το διάστημα, με βάση τη μακροχρόνια στρατηγική και δέσμευσή της για την ελληνική αγορά, εστιάζει στους παρακάτω τομείς:

α) Στη δυναμική των προϊόντων της εταιρείας.

β) Συνέχιση της στήριξης σε χιλιάδες λιανεμπόρους και διανομείς.

γ) Πρωτοβουλίες που δίνουν αξία στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Συνολικά η BAT στηρίζει περίπου 30.000 εργαζομένους στο λιανεμπόριο και στη διανομή στην ελληνική αγορά. Οι λιανέμποροι αποτελούν ένα εξαιρετικά σημαντικό κεφάλαιο για την εταιρεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του α΄ εξαμήνου του 2016, η British American Tobacco Hellas έχει επενδύσει πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ στη «μικρή» λιανική. Παράλληλα, εξελίσσεται ένα σημαντικό πλάνο επενδύσεων στη «μικρή» λιανική με καινοτομίες, επενδύσεις και ενέργειες ειδικά σχεδιασμένες για τους λιανεμπόρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή