ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο ξενοδοχείο στη Ρόδο ανοίγει το 2017 η Tui

neo-xenodocheio-sti-rodo-anoigei-to-2017-i-tui-2156865

Ο τουριστικός οργανισμός Tui, στο πλαίσιο δημοσιοποίησης του θερινού της προγράμματος για την επόμενη χρονιά, προανήγγειλε το άνοιγμα ενός νέου ξενοδοχείου το 2017 στη Ρόδο το οποίο θα λειτουργήσει υπό το ξενοδοχειακό της σήμα Sensatori.

To ξενοδοχείο της εταιρείας Iόνιαν Σαν A.E. του oμίλου Αtlantica θα είναι κατηγορίας 5 αστέρων και θα αναπτυχθεί σε έκταση 68,4 στρεμμάτων στην περιοχή Ασκληπιείου στη Νότια Ρόδο. Η τελική δυναμικότητα της ξενοδοχειακής μονάδας Atlantica Dreams Resort (Sensatori) θα φθάσει τις 684 κλίνες.

Πρόσφατα, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς ενέκρινε την τροποποιημένη αρχιτεκτονική μελέτη ανέγερσης του ξενοδοχειακού συγκροτήματος και τη μελέτη συντήρησης, προστασίας και ανάδειξης των αρχαίων καταλοίπων της βασιλικής και του οικισμού πρωτοβυζαντινής περιόδου, θέτοντας μια σειρά όρων. Μεταξύ των όρων που ετέθησαν είναι να ληφθεί μέριμνα για τη συντήρηση, προστασία, ανάδειξη και προβολή του ανασκαμμένου χώρου από την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Επίσης, θα πρέπει να κατατεθούν λεπτομερή σχέδια με ακριβείς θέσεις των υποστυλωμάτων των γεφυρών εποπτείας των αρχαιοτήτων, να διευκολύνεται η πρόσβαση του κοινού στον αρχαιολογικό χώρο και να προβλεφθεί ο φωτισμός σε αυτόν. Επιπλέον, θα πρέπει να προβλεφθεί η ανάρτηση πληροφοριακού υλικού για τις αρχαιότητες σύμφωνα με τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Σε περίπτωση που αποκαλυφθούν αρχαιότητες κατά τις εκσκαφικές εργασίες στο υπόλοιπο τμήμα του γηπέδου, αυτές θα διακοπούν αμέσως για να ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα τα έξοδα της οποίας θα επιβαρύνουν τον κύριο του έργου. Ως προς την πρόταση κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης για την προστασία του αρχαιολογικού χώρου από τη θάλασσα, δεδομένου ότι προϋποθέτει ένα σύνολο μελετών όπως περιβαλλοντική, ακτομηχανική κ.ά., θα πρέπει να συνταχθούν οι απαραίτητες μελέτες και να υποβληθούν προς έγκριση στις υπηρεσίες του υπ. Πολιτισμού.