ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 50 καλύτερα του κόσμου το ξενοδοχείο Canaves Oia Santorini

sta-50-kalytera-toy-kosmoy-to-xenodocheio-canaves-oia-santorini-2156845

Στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα 50 καλύτερα ξενοδοχεία σε παγκόσμιο επίπεδο συμπεριλήφθηκε η πολυτελής μονάδα Canaves Oia Santorini στην Οία της Σαντορίνης. Η κατάταξη των ξενοδοχείων προέκυψε από το αναγνωστικό κοινό του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού στον κόσμο, κατόπιν διενέργειας σχετικής ψηφοφορίας. Το Canaves Oia Santorini κατέλαβε τη 12η θέση στη λίστα με τις καλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι η μονάδα της Σαντορίνης περιελήφθηκε και στη λίστα του Conde Nast Traveler με τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη. Παράλληλα, κατέλαβε την 1η θέση στη κοινή λίστα με τα 20 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στη Τουρκία. Στην ευρωπαϊκή λίστα το Canaves Οia Santorini αποτελεί τη μοναδική ελληνική παρουσία, ενώ τις άλλες θέσεις κατέλαβαν ξενοδοχειακές μονάδες από την Ιρλανδία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ελβετία και τη Γαλλία. Σε ό,τι αφορά τη λίστα με τα 20 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και στην Τουρκία η χώρα μας κατέλαβε 14 θέσεις.

Η πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα που κατέλαβε την 1η θέση βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της Σαντορίνης. Σμιλεμένες στους λευκούς βράχους παραδοσιακές Κάναβες (οινοποιεία) του 17ου αιώνα έχουν μετατραπεί σε φιλοτεχνημένες σουίτες που συνδυάζουν τη σύγχρονη αισθητική με το παραδοσιακό στοιχείο. Μετά την ανακαίνιση το 2014, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν μια μεγάλη πισίνα με μπαρ κάτω από το νερό και με πανοραμική θέα στην Καλντέρα και στο ηφαίστειο. Το ξενοδοχείο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, ενώ έχει εστιάσει στην ανάπτυξη θεματικών προϊόντων όπως για παράδειγμα στον γαμήλιο τουρισμό που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Aξίζει να σημειωθεί ότι και το TripAdvisor, μεγαλύτερος διαδικτυακός ταξιδιωτικός τόπος παγκοσμίως, περιέλαβε τη μονάδα της Σαντορίνης στη λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία στον κόσμο για το 2016. Με βάση τις κριτικές των χρηστών του ιστότοπου, το ξενοδοχείο κατέλαβε τη 12η θέση στη σχετική κατάταξη. Παράλληλα, στη λίστα του TripAdvisor με τα 25 καλύτερα ξενοδοχεία στην Ευρώπη κατέλαβε την 4η θέση.

Το ξενοδοχείο κατέλαβε υψηλές θέσεις και κατά την περυσινή ψηφοφορία των αναγνωστών του Conde Nast Traveler, καθώς αναδείχθηκε ως το καλύτερο Resort στην Ευρώπη και ένα εκ των κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εξάλλου, σημαντικές διακρίσεις είχε η Ελλάδα και στη λίστα του Conde Nast Traveler με τους 20 καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς στον κόσμο. Στη σχετική λίστα συμπεριλήφθηκαν τρία ελληνικά νησιά. Η Κρήτη κατέλαβε την 9η θέση, η Μύκονος την 11η και η Σαντορίνη τη 17η.