Αποζημιώσεις ύψους 144 εκατ. από τη ΔΕΗ

Αποζημιώσεις ύψους 144 εκατ. από τη ΔΕΗ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 144 εκατ. ευρώ κατέθεσε η ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για τις αποζημιώσεις 862 ιδιοκτητών για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση της νέας λιγνιτικής μονάδας της Πτολεμαΐδας. Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΔΕΗ, η μετεγκετάσταση της Ποντοκώμης είναι αναγκαία για την αξιοποίηση των υποκείμενων λιγνιτικών κοιτασμάτων τα οποία θα τροφοδοτήσουν τη νέα μονάδα της Πτολεμαΐδας. Με τις αποζημιώσεις αυτές οι κάτοικοι του ιστορικού χωριού θα έχουν τη δυνατότητα για μετεγκατάσταση στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί από τον Δήμο Κοζάνης και την περιφέρεια. Είναι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που καταβάλλει η Επιχείρηση για τη μετεγκατάσταση του οικισμού, μετά τις οριστικές αποφάσεις των δικαστηρίων για την τιμή αποζημίωσης.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ποσό αποζημίωσης αναμένεται να αυξηθεί ελάχιστα μετά την κατάθεση των πολεοδομικών αδειών των κτισμάτων από τους κατοίκους στην αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονται 2,2 εκατ. ευρώ για δικαστικά έξοδα και αποζημίωση για τον Δικηγορικό Σύλλογο Κοζάνης, 42.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και 2,2 εκατ. ευρώ είναι ο φόρος μεταβίβασης που θα κατατεθεί στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Για τους δικαιούχους της Ποντοκώμης προορίζονται 139.730.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή