ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στρατηγική συνεργασία Phaistos Networks & glomex/ProSiebenSat.1

stratigiki-synergasia-phaistos-networks-amp-038-glomex-prosiebensat-1-2156844
  • Παρουσίαση συνολικής λύσης που στοχεύει στη διάχυση του Premium Video περιεχομένου και στην αύξηση του Video Ad Inventory
  • Oι  τεχνολογίες adserving και programmatic, ADMAN και Adomium, της Phaistos Networks χρησιμοποιούνται εγγενώς στην κοινή λύση των δυο εταιρειών.
  • Η συνεργασία σχεδιάζεται να επεκταθεί και σε αγορές της Ευρώπης.

Στρατηγική συνεργασία με τον μεγαλύτερο γερμανικό μιντιακό όμιλο ProSiebenSat.1 (http://www.prosiebensat1.com/en/home) έχει ξεκινήσει η Phaistos Networks, μέσω της νεοσύστατης θυγατρικής του γερμανικού κολοσσού glomex (http://www.glomex.com/), μιας εταιρείας που προσφέρει καινοτόμες B2B υπηρεσίες για τη διάθεση και διάχυση του πρωτογενούς premium Video περιεχομένου μεταξύ των broadcaster/content owners και των publishers.

 H συνεργασία ξεκίνησε πριν από το καλοκαίρι έχοντας στον πυρήνα της το «πάντρεμα» των υπηρεσιών της glomex (Video Value Service και Media Exchange Service) και των τεχνολογιών adserving και programmatic (ADMAN και Adomium) της Phaistos Networks, για τη δημιουργία μιας ενιαίας τεχνοεμπορικής λύσης, με στόχο την αντιμετώπιση μιας κυρίαρχης ανάγκης της αγοράς: την αύξηση και αξιοποίηση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, του ποιοτικού Video Inventory, συνδυάζοντας προηγμένες λύσεις διαχείρισης και στόχευσης του παραγόμενου video ad inventory.

Η νέα λύση, που έχει προκύψει από την προσαρμογή και ενσωμάτωση των υπηρεσιών των δύο εταιρειών, έχει στον πυρήνα της το Video περιεχόμενο και τη Video διαφήμιση και απαντά τόσο στην αυξανόμενη χρήση του adblocking όσο και στην απουσία ενός δομημένου τρόπου διάθεσης και διάχυσης του πρωτογενούς Video περιεχομένου μεταξύ των δημιουργών-ιδιοκτητών-publishers.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος του adblocking, έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή του πρώτου μέρους της λύσης μέσω της υπηρεσίας Video Value Service (VVS) στα websites τηλεοπτικών καναλιών της χώρας, βάσει της οποίας καθίσταται δυνατή η παράκαμψη (bypassing) των adblockers σε πραγματικό χρόνο άρα και η «απελευθέρωση» του μέχρι πρότινος «κλειδωμένου» Video Inventory (preroll-midroll-postroll).

Στη συνέχεια, τους επόμενους μήνες, είναι προγραμματισμένη η εφαρμογή στην Ελλάδα και του δεύτερου μέρους της λύσης με την υπηρεσία Media Exchange Service (MES), μια μοναδική, σε παγκόσμιο επίπεδο, πλατφόρμα Trading πρωτογενούς premium video περιεχομένου.

Για το monetization του video inventory που προκύπτει τόσο από την παράκαμψη των adblocker όσο και από τη διάχυση του περιεχομένου μέσω του MES, γίνεται χρήση των τεχνοεμπορικών υπηρεσιών της Phaistos Networks (ADMAN & Adomium), ανάλογα με την εμπορική πολιτική του εκάστοτε publisher/content owner.

Αξίζει να σημειωθεί πως Phaistos Networks και glomex, μετά την ολοκλήρωση εφαρμογής της συνολικής λύσης στην Ελλάδα, έχουν σχεδιάσει την επέκτασή της και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.