Μια ευχή και ένα ταξίδι στη Σουηδία που έγινε πραγματικότητα

Μια ευχή και ένα ταξίδι στη Σουηδία που έγινε πραγματικότητα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάποιες φορές όταν θέλεις κάτι πολύ, αρκεί μια ευχή για να γίνει πραγματικότητα. Αυτό έκανε και η Ειρήνη Δαρμή και η Amita πραγματοποίησε την ευχή της, βοηθώντας την να βρεθεί κοντά στο γιο της Μάνο σε μια πολύ σημαντική στιγμή της ζωής του.

Ο Μάνος «από μικρός, κλωτσούσε πολύ» και οι προβλέψεις όλων έμελλε να βγουν αληθινές. «Ποδοσφαιριστής θα γίνει», έλεγαν φίλοι και συγγενείς στην Ειρήνη και σχεδόν αναπόφευκτα, έφτασε η στιγμή που ο Μάνος, στα 12 του χρόνια, θα ταξίδευε με την ομάδα του, τον Αθλητικό Όμιλο Αγίας Παρασκευής, στο Gothia Cup, το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους. Δεν είχε ταξιδέψει ποτέ ξανά μόνος του στο εξωτερικό! Ήταν η πρώτη φορά που θα βρισκόταν μακριά από το σπίτι και τους γονείς του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και η Ειρήνη, δυστυχώς, δεν θα μπορούσε να βρεθεί στο πλευρό του, να του δώσει δύναμη και να τον καμαρώσει.

«Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Μάνο. Ήθελα να βρίσκομαι δίπλα του. Ξέραμε, όμως, ότι ήταν αδύνατο. Και οι δύο. Οπότε δεν με περίμενε με τίποτα».

Η τύχη όμως επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη και στους δύο. Η Ειρήνη, χάρη στην Amita και την πλατφόρμα της www.apoagapi.gr, που έχει δημιουργήσει #apoagapi για όλες τις μητέρες, ταξίδεψε στο Γκέντενμποργκ της Σουηδίας και βρέθηκε στο πλευρό του γιου της σε όλους τους αγώνες.Το πλάνο της υπέροχης έκπληξης είχε ετοιμαστεί από την Amita με κάθε λεπτομέρεια, ώστε ο Μάνος να μην καταλάβει τίποτα! 4 ώρες αφότου η Ειρήνη τον αποχαιρέτησε στο αεροδρόμιο, αναχώρησε και εκείνη για τον ίδιο προορισμό, με το εισιτήριο που της είχε εξασφαλίσει η Amita. Για τις επόμενες ημέρες το κινητό της Ειρήνης είχε «μπλοκάρει», ώστε μητέρα και γιός να μην μιλήσουν! Μόνοι σύμμαχοι, ο προπονητής του Μάνου στην Σουηδία, που ενημέρωνε την Amita για κάθε του κίνηση και ο πατέρας του στην Αθήνα που τον καθησύχαζε λέγοντας του πως η μητέρα του είναι καλά και απλώς έχει πολλή δουλειά!

Και κάπως έτσι, λίγα λεπτά πριν το μεγάλο αγώνα, ο Μάνος είδε έκπληκτος τη μητέρα του μπροστά του, να τον περιμένει με ένα πλατύ χαμόγελο και μια μεγάλη αγκαλιά.

«Να σας πω, είναι 12 χρονών. Περνάει…φάση που δεν θέλει πολλά πολλά με τη μαμά του. Δεν είχα ιδέα αν θα χαρεί. Να εμφανιστώ έτσι ξαφνικά; Μπροστά σε όλα τα παιδιά της ομάδας; Σκεφτόμουν ότι δεν θα ήθελε καν να με αγκαλιάσει!»

Οι αμφιβολίες της Ειρήνης διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Ο Μάνος αν και ντράπηκε λίγο, έτρεξε στην αγκαλιά της και πήρε δύναμη για όλους τους αγώνες που ακολούθησαν, καλούς ή κακούς, με γκολ ή χωρίς, με ενθουσιασμό ή απογοήτευση. Αλλά με την Ειρήνη πάντα να «είναι εκεί»!

«Χάρηκα γιατί η ομάδα του κατόρθωσε να περάσει στις πρώτες 16 του τουρνουά, ενώ και εκείνος κατάφερε να βάλει γκολ!»

Η ιστορία της Ειρήνης είναι μία ακόμη υπέροχη ευχή που έγινε πραγματικότητα από την πλατφόρμα www.apoagapi.gr που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις μητέρες «ηρωίδες» που προσπαθούν να τα συνδυάσουν όλα και να είναι και παρούσες στις σημαντικές στιγμές των παιδιών τους. Μπείτε στην πλατφόρμα www.apoagapi.gr της Amita για να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία της Amita αλλά και όλες τις όμορφες ευχές που έχουν γίνει πραγματικότητα #apoagapi

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή