Επέκταση συνεργασίας συμφώνησαν ΔΕΗ- CMEC

Επέκταση συνεργασίας συμφώνησαν ΔΕΗ- CMEC

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πραγματοποίηση μίας μεγάλης επένδυσης στην Ελλάδα για την κατασκευή μονάδας παραγωγής «Έξυπνων Μετρητών» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, για την διάθεση τους στην εγχώρια αλλά και τις ξένες αγορές, βρίσκεται στις προθέσεις της κινεζικής CMEC, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Ζανγκ Τσουν, ο οποίος συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ Μ. Παναγιωτάκη.

Ο κ. Zhang Chun υπογράμμισε ότι η προωθούμενη συνεργασία βασίζεται στο ισχυρό brand name που διαθέτει η ΔΕΗ σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Προσέθεσε δε ότι η CMEC είναι ανοικτή επίσης σε συνεργασίες με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, κάτι που θα έχει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία και την απασχόληση.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης καλωσόρισε τις προτάσεις της κινεζικής εταιρείας, τις οποίες θεώρησε θετικές και που γι’ αυτό μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω συνεργασία των δύο εταιρειών. Όπως επισήμανε, σε μια φάση ραγδαίων αλλαγών και ανακατατάξεων στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμβαδίζουν με τους στόχους της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων υπεγράφη μεταξύ των δύο Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας των δυο εταιρειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή