Πτήσεις Αθήνα – Καλαμάτα καθημερινά το καλοκαίρι του 2017 από την Olympic Air

Πτήσεις Αθήνα – Καλαμάτα καθημερινά το καλοκαίρι του 2017 από την Olympic Air

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 12 εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017 η νέα τουριστική σεζόν για την Μεσσηνία, συνδέοντας αεροπορικώς την Αθήνα με την Καλαμάτα και ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την προσβασιμότητα στην περιοχή. Σε συνδυασμό με την εύκολη οδική πρόσβαση, η Μεσσηνία αποκτά πλέον αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα δύο φορές ημερησίως.

Οι νέες εβδομαδιαίες πτήσεις – 7 καθημερινά πρωινά δρομολόγια (ώρα αναχώρησης από Αθήνα 10.40) και 5 απογευματινά (ώρα αναχώρησης από Αθήνα 19.40) – της Olympic Air, θυγατρική της Aegean Airlines, θα ξεκινήσουν την 1 Ιουνίου 2017 και θα συνεχιστούν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι νέες πτήσεις θα συνδέουν απευθείας το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, παρέχοντας τη δυνατότητα μετεπιβίβασης στους επιβάτες από και προς κορυφαίους προορισμούς της Ευρώπης, της Ασίας και Μέσης Ανατολής, καθώς και προς υπερατλαντικούς προορισμούς.

Παράλληλα, μέσα στον Οκτώβριο ξεκίνησαν και οι πτήσεις της Olympic Air ανάμεσα σε Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα ανέρχονται σε 3 εβδομαδιαίως κατά τη χειμερινή περίοδο και 6 σε εβδομαδιαία βάση για την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος – Σεπτέμβριος).

Ήδη την Άνοιξη του 2016 προστέθηκαν 7 νέοι ευρωπαϊκοί προορισμοί στις απευθείας συνδέσεις του αεροδρομίου της Καλαμάτας, αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των επισκεπτών της περιοχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ, οι αφίξεις στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέχρι και το Σεπτέμβριο, παρουσιάζουν αύξηση 23% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2015, κατατάσσοντάς το στην 1η θέση σε ποσοστό αύξησης της επιβατικής κίνησης ανάμεσα στα ελληνικά αεροδρόμια. Για το 2017, εκτιμάται ότι η επιβατική κίνηση θα σημειώσει περαιτέρω αύξηση, ως αποτέλεσμα και των νέων πτήσεων της από την Αθήνα που θα ενισχύσουν την επιβατική κίνηση στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Οι νέες πτήσεις και η σταθερή στόχευση στην προσέλκυση επιπλέον δρομολογίων έχουν καταστήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καλαμάτας ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στην Ευρώπη. Το 2014 το «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» κατατάχτηκε στην 3η θέση των ταχύτερα αναπτυσσόμενων αεροδρομίων στην Ευρώπη, ανάμεσα σε 300 αεροδρόμια 43 Ευρωπαϊκών πόλεων, με καταλυτικό ρόλο και θετική επίδραση σε όλους τους τομείς του τουρισμού, της οικονομίας και της κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2010, έναρξη λειτουργίας της , μέχρι και το τέλος του 2016 η αύξηση των διεθνών αφίξεων στην Καλαμάτα εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 233%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή