Εως τις 4 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για την «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ»- Δήλωσε τώρα συμμετοχή για την επιχείρησή σου

Εως τις 4 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για την «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ»- Δήλωσε τώρα συμμετοχή για την επιχείρησή σου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», με τον αριθμό των αιτήσεων για συμμετοχή να αυξάνεται σε καθημερινή βάση.

Το πρόγραμμα, που υλοποιείται στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προκειμένου να εξελιχθούν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία.

Ολοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα έως τις 4 Νοεμβρίου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο somethingbetter.gr  έως την Παρασκευή 04/11/2016 (ώρα λήξης- 12:00 το βράδυ). 

Η «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», αποσκοπεί στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων που θα επιλεχθούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κυβερνητικό οργανισμό Endeavor , παρέχοντάς πρόσβαση σε δεδομένα και πληροφορίες καθώς και σε ένα σημαντικό επιχειρηματικό δίκτυο. Με τη βοήθεια του ΟΠΑΠ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  έχουν τη δυνατότητα  να ξεπεράσουν οποιεσδήποτε δυσκολίες και εμπόδια, ωστέ να εξελιχθούν  και να προσφέρουν ακόμα και νέες θέσεις εργασίας.

Με βασικό άξονα την ανάπτυξη, ο ΟΠΑΠ και ο οργανισμός Endeavor θα παρέχουν, μέσω μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων και συναντήσεων, στρατηγική καθοδήγηση  , σε τομείς όπως η οικονομική και λειτουργική διαχείριση, η διαχείριση ανθρωπίνου δυναμικού, το Marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία ενώ θα μπορούν να συζητήσουν τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις προτεραιότητές τους με ένα δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών.

Η δράση, όμως του προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ», δε σταματά εκεί.  Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο επενδυτών και, σε συνεργασία με κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα, θα μπορούν να εξετάσουν πιθανές επιλογές χρηματοδότησης και δανεισμού.

Ακόμα, οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για άνοιγμα στις διεθνείς αγορές, θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους και η επιλογή θα γίνει με βάση μια σειρά ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε κλάδους στους οποίους η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως τουρισμός, αγροτική παραγωγή, βιομηχανία τροφίμων και ποτών αλλά και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.  Βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι επιχειρήσεις να απασχολούν μέχρι 250 εργαζόμενους  και ο ετήσιος κύκλος εργασιών να κυμαίνεται μεταξύ €100.000 και €50 εκατομμυρίων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στον ιστότοπο εταιρικής υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ https://somethingbetter.gr/ και ενημερωθείτε για τα κριτήρια, τη διαδικασία υποβολής αίτησης, επιλογής, συμμετοχής καθώς και το χρονοδιάγραμμα του Προγράμματος «Επιχειρηματική Ανάπτυξη από τον ΟΠΑΠ».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή