Συνεργασία Πειραιώς με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου

Συνεργασία Πειραιώς με τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας την προσπάθεια ενίσχυσης της αγροτικής οικονομίας και τη στήριξη του γεωργικού εισοδήματος σε όλη την παραγωγική διαδικασία. Η τράπεζα προχώρησε σε μία νέα συμφωνία Συμβολαιακής Γεωργίας με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου.

Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από αγρότες αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής του Τυρνάβου, με σκοπό τη διασφάλιση και αξιοποίηση της παραγωγής τους, ωστόσο η ανοδική πορεία που ακολούθησε από την ίδρυσή του έως σήμερα, τον έχει αναδείξει σε έναν από τους σημαντικότερους συνεταιρισμούς της χώρας. Τα προϊόντα του συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες (κόκκινα, λευκά και ροζέ κρασιά, ρετσίνες, ούζο, τσίπουρο, καθώς και κίτρινο τσίπουρο με στίγματα κρόκου – σαφράν). Το αυθεντικό τσίπουρο Τυρνάβου έχει αναγνωριστεί ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ενδειξης από το 1989, ενώ το τσίπουρο με γλυκάνισο, το τσίπουρο με κρόκο (σαφράν) και το «μαλτ» παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια τσίπουρο, απέσπασαν χρυσά μετάλλια για την απαράμιλλη γεύση και το πλούσιο άρωμά τους στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του διεθνούς οργανισμού «International Organization of Vine and Wine» που εδρεύει στη Γαλλία. Επιπλέον, ο συνεταιρισμός απέσπασε, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Interwine της Κίνας, βραβείο καλύτερου οίνου για τον «Ρόδοινο», έναν ιδιαίτερα αρωματικό ημίγλυκο οίνο από Μοσχάτο Τυρνάβου.

Στην εγχώρια αγορά απορροφείται το 95% της ετήσιας παραγωγής του συνόλου των προϊόντων του συνεταιρισμού, ενώ η υπόλοιπη ποσότητα εξάγεται σε Γερμανία, Κίνα, Αυστραλία και Νιγηρία. Ο συνεταιρισμός έχει υλοποιήσει επένδυση εκσυγχρονισμού και βελτιώσεων των εγκαταστάσεων/μηχανολογικού εξοπλισμού του οινοποιείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή