Εκθεση του Κωτσόβολου με προϊόντα από το μέλλον στο The Mall

Εκθεση του Κωτσόβολου με προϊόντα από το μέλλον στο The Mall

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρίσκεσαι στο σούπερ μάρκετ και δεν θυμάσαι εάν υπάρχουν αυγά στο ψυγείο; Συνδέεσαι μέσω Ιnternet (από το κινητό τηλέφωνο) με την κάμερα που διαθέτει το εσωτερικό του ψυγείου και αμέσως έχεις την απάντηση. Θέλεις να δεις εάν έχει ψηθεί το κρέας στον φούρνο; Δεν χρειάζεται να ανοίξεις την πόρτα με κίνδυνο να καείς, αλλά απλώς ενεργοποιείς την κάμερα στο εσωτερικό του φούρνου. Αυτές και πολλές άλλες νέες «έξυπνες» οικιακές συσκευές, που είτε κυκλοφορούν το πολύ τους τελευταίους έξι μήνες στην αγορά είτε πρόκειται να κυκλοφορήσουν το 2017, μπορούν να θαυμάσουν από κοντά οι Ελληνες καταναλωτές στην έκθεση τεχνολογίας που διοργανώνει ο Κωτσόβολος υπό τον τίτλο «Thanks to Tech».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 1.200 τ.μ. στον τέταρτο όροφο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου, καθώς και στις 11, 12 και 13 Νοεμβρίου. Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10 π.μ. έως τις 9 μ.μ. με δωρεάν είσοδο.

Στην έκθεση εκτίθενται 120 συσκευές, από πιστολάκι για τα μαλλιά και πλυντήρια έως την πρώτη στον κόσμο τηλεόραση διπλής όψης. Από τις συσκευές αυτές οι 50 δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει στην αγορά. Πρόκειται για συσκευές στις οποίες έχει ενσωματωθεί τεχνολογία για τη μείωση του θορύβου, τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ενώ σχεδόν όλες έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το Διαδίκτυο, ακόμη και αν πρόκειται για ένα πλυντήριο-στεγνωτήριο.

Οπως σημείωσε χθες, κατά την παρουσίαση της έκθεσης στα ΜΜΕ, ο επικεφαλής του Κωτσόβολου Ανδρέας Αθανασόπουλος, η εισαγωγή συσκευών που δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και μάλιστα ενώ ακόμη είναι σε ισχύ οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεόραση διπλής όψης υπερυψηλής 4Κ ανάλυσης, που επιτρέπει την απρόσκοπτη προβολή ακόμη και διαφορετικού περιεχομένου και στις δύο όψεις, δεν κυκλοφορεί στην Ευρώπη και αυτή τη στιγμή έχουν κατασκευαστεί μόνο δέκα συσκευές παγκοσμίως. Ακόμη και αν η απόκτηση των συσκευών αυτών κοστίζει για αρκετούς μια περιουσία, το σίγουρο είναι ότι οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν πως η πρόοδος της τεχνολογίας δεν περιορίζεται στα κινητά τηλέφωνα και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αλλά και στις οικιακές συσκευές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή