Κέντρο συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Αθήνα από Oracle

Κέντρο συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Αθήνα από Oracle

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα επένδυση στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας πραγματοποιεί η Oracle Hellas στη χώρα μας. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες τη δημιουργία του νέου διεθνούς Κέντρου Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ασφαλείας, που θα έχει έδρα την Αθήνα και θα καλύπτει όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες της Βαλκανικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Πρακτικά, μέσω του Κέντρου αυτού, κάθε έργο ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων που θα αναλαμβάνει η πολυεθνική εταιρεία πληροφορικής στη συγκεκριμένη περιοχή, θα αναπτύσσεται και θα υποστηρίζεται από τη θυγατρική της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Oracle Hellas, Αντώνη Μονοκρούσο, η νέα δραστηριότητα θα προσθέσει στην εταιρεία τουλάχιστον 15 νέες θέσεις εργασίας μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Στόχος είναι η περαιτέρω αύξηση των θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, η ενεργοποίησή του θ’ αυξήσει σε περίπου 55 τους εργαζομένους της Oracle Hellas, που με έδρα την Αθήνα εργάζονται σε πελάτες/έργα τρίτων χωρών. «Αν όλες οι πολυεθνικές στην Ελλάδα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο με την Oracle, στην αναλογία που το επιτυγχάνουμε εμείς, τότε θα μιλούσαμε για χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα μας…», είπε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2016, η Oracle Hellas είχε ανακοινώσει τη δημιουργία ενός κέντρου ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογιών υπολογιστικού νέφους (cloud computing).

Το νέο Κέντρο για τις εφαρμογές ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, λειτουργεί στην Αθήνα από τον Σεπτέμβριο του 2016. Ωστόσο, η ομάδα έχει ήδη υλοποιήσει λύσεις (Oracle Enterprise Security) σε κορυφαίες τράπεζες και τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς στην Ελλάδα, επεκτείνοντας πρόσφατα τις υπηρεσίες της στη Σαουδική Αραβία και στον Λίβανο.

Το Κέντρο θα λειτουργεί ως ένας κεντρικός κόμβος (hub) παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών ασφαλείας και εξειδικευμένων υπηρεσιών υλοποίησης για την προαναφερόμενη περιοχή, καλύπτοντας το σύνολο του τεχνολογικού χαρτοφυλακίου της Oracle. Οι τομείς εστίασης του Κέντρου περιλαμβάνουν τη διαχείριση ταυτοτήτων, διακυβέρνησης και πρόσβασης, ασφάλεια δεδομένων, διαχείριση API, υπηρεσίες ασφαλείας web, mobile και βάσης δεδομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή