Μέρισμα 0,324 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Jumbo

Μέρισμα 0,324 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Jumbo

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα μας ζορίσει στο ταμειακό θέμα, αλλά θα το αντιμετωπίσουμε. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς αποδεχόμαστε την πρότασή σας λόγω του υπολοίπου των αποθεματικών μας».

Αυτό δήλωσε χθες το απόγευμα στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της Jumbo o πρόεδρος της εταιρείας Απόστολος Βακάκης, ο οποίος μαζί με το διοικητικό συμβούλιο –σε μία κίνηση που μάλλον είναι μοναδική στην ιστορία των εισηγμένων– έκανε δεκτό το αίτημα ενός μετόχου να αυξηθεί το μέρισμα κατά 33,33% σε σχέση με την πρόταση που είχε εισηγηθεί το διοικητικό συμβούλιο στη χθεσινή συνέλευση.

Ετσι, η εταιρεία θα διανείμει μεικτό μέρισμα 0,36 ευρώ, το οποίο μετά την αφαίρεση φόρου 10% αντιστοιχεί σε καθαρό μέρισμα 0,324 ευρώ ανά μετοχή. Η διοίκηση είχε προτείνει στην αρχή της συνέλευσης τη διανομή μεικτού μερίσματος ύψους 0,27 ευρώ, το οποίο μετά την αφαίρεση φόρου 10% αντιστοιχούσε σε καθαρό μέρισμα 0,243 ευρώ ανά μετοχή. Ορίστηκε ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος να είναι η αυριανή 4η Νοεμβρίου 2016 και η πληρωμή στους δικαιούχους θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη Πέμπτη 10.11.2016, από την πληρώτρια τράπεζα «Eurobank». Ο κ. Βακάκης αποκάλυψε στη διάρκεια της συνέλευσης ότι «ενώ ο φετινός Οκτώβριος ήταν πτωτικός, ξαφνικά οι δύο τελευταίες μέρες του Οκτωβρίου και οι δύο πρώτες μέρες του Νοεμβρίου εμφάνισαν άνοδο στα καταστήματά μας». «Δεν ξέρω πού οφείλεται αυτή η εξέλιξη», είπε ο κ. Βακάκης, «ίσως στο ότι πληρώθηκαν οι καταναλωτές και αγόρασαν προϊόντα σε συνδυασμό με τον καλό καιρό, αλλά βέβαια μόνο ο Θεός γνωρίζει…», κατέληξε χαριτολογώντας ο επικεφαλής της Jumbo.

H διοίκηση υπενθύμισε στους μετόχους ότι κατά το πρώτο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2016) της νέας οικονομικής χρήσης 2016 – 2017 οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 11,53%. Παρά την πτωτική τάση που παρατηρήθηκε τον μήνα Οκτώβριο στην Ελλάδα, κατά το τετράμηνο (Ιούλιος – Οκτώβριος 2016) η μεταβολή (άνω του 7%) σε επίπεδο πωλήσεων ομίλου συνέχισε να είναι υψηλότερη από την εκτίμηση για το έτος. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ομίλου, για τη νέα οικονομική χρήση οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα κυμανθούν μεταξύ 4% – 7%. Για την τρέχουσα οικονομική χρήση, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016, έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα ενός νέου υπερκαταστήματος τον Νοέμβριο στη Βουλγαρία και οι επενδύσεις συνεχίζονται με δύο νέα υπερ-καταστήματα στη Ρουμανία, που εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις διεθνείς συνεργασίες σε νέες βαλκανικές αγορές. Ηδη η εταιρεία μέσω συνεργασιών έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε τέσσερις χώρες (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία). Στην τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένεται επέκταση του δικτύου καταστημάτων των συνεργατών στις χώρες όπου ήδη δραστηριοποιούνται, η επέκταση της σύμβασης εμπορικής συνεργασίας με τον ανεξάρτητο πελάτη Kid Zone Shpk και για τη Βοσνία, ενώ θ’ ακολουθήσουν την επόμενη τετραετία οι αγορές της Σλοβενίας και της Κροατίας.

Ο πρόεδρος της Jumbo Απόστολος Βακάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ο όμιλος να αναπτυχθεί σε χώρες που είναι εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είδαμε αρκετές εταιρείες που εισήχθησαν σε τρίτες χώρες με διαφορετικά νομίσματα και σήμερα μαζεύουν σπασμένα γυαλιά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή