Σε νέες επενδύσεις προχωρούν οκτώ εισηγμένες

Σε νέες επενδύσεις προχωρούν οκτώ εισηγμένες

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υγιείς εισηγμένες δεν αποθαρρύνονται από το αρνητικό κλίμα στην πολιτική και στην οικονομία της χώρας και τοποθετούν τα κέρδη τους σε νέες επενδύσεις. Είναι μικρός ο αριθμός αυτών των επιχειρήσεων σε σχέση με τον αριθμό των εισηγμένων, αλλά αποτελούν πραγματικά «νησίδες ανάπτυξης», ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο μιζέριας, εσωστρέφειας και κατήφειας που επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας. Οι σημαντικότερες επενδυτικές κινήσεις εισηγμένων τους επόμενους μήνες είναι οι εξής:

• Ο όμιλος Καράτζη σχεδιάζει μέσα στον μήνα που διανύουμε να ξεκινήσει τις εργασίες ανέγερσης νέου πεντάστερου ξενοδοχείου παρακείμενου στο υφιστάμενο ξενοδοχείο της εταιρείας Nana Beach στην Κρήτη. Η νέα μονάδα θα διαθέτει 127 δωμάτια και 260 κλίνες σε έκταση 37 στρεμμάτων στο Δράπανο Χερσονήσου και θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας. Το κόστος της αναμένεται να αγγίξει τα 16 εκατ. ευρώ.

• Ο όμιλος Viohalco με επένδυση που θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ, προχωρά στην επαναλειτουργία του πεντάστερου ξενοδοχείου που διαθέτει στην πλατεία Καραϊσκάκη το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει στο πρώτο τρίμηνο του 2017 .

• Ο όμιλος Jumbo έχει προγραμματίσει τον τρέχοντα μήνα το άνοιγμα ενός νέου υπερκαταστήματος στη Βουλγαρία και οι επενδύσεις συνεχίζονται με δύο νέα υπερκαταστήματα στη Ρουμανία, όπου εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017. Θα ακολουθήσουν την επόμενη τετραετία οι αγορές της Σλοβενίας και της Κροατίας.

• Ο όμιλος Σαράντη ενδιαφέρεται να αποκτήσει εταιρείες που μπορεί να αντιμετωπίζουν κεφαλαιακά προβλήματα, διαθέτουν όμως συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι το ισχυρό brand name, το δίκτυο, η τεχνογνωσία και μπορούν να αναπτυχθούν. Υπό εξέταση βρίσκονται μία εταιρεία παραγωγής καλλυντικών στην Πολωνία και μία εταιρεία ειδών οικιακής χρήσης στη Ρουμανία, οι οποίες διαθέτουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που αναζητεί ο ελληνικός όμιλος.

• Τα Πλαστικά Κρήτης σχεδιάζουν μια νέα επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ σε μια νέα μονάδα που στοχεύουν να θέσουν σε λειτουργία το 2018. Επίσης, θα προστεθούν άλλες δύο γραμμές σε Ρουμανία και Ρωσία στις αρχές του 2017.

• Ο όμιλος Fourlis προσδοκά σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου Sofia Ring Mall, που έχει δημιουργήσει στη Σόφια της Βουλγαρίας και αυτό τον μήνα συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας στη γειτονική χώρα.

• Η Coca-Cola HBC συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους επενδυτές της ελληνικής βιομηχανίας. Για τη διετία 2015-2016 επενδύει άλλα 230 εκατ. ευρώ στην αγορά σε προωθητικές ενέργειες στα σημεία πώλησης και επικοινωνίας προς τους καταναλωτές, καθώς και άλλα 11 εκατ. ευρώ σε πάγια, κυρίως σε ψυγεία στα σημεία πώλησης.

• Ο όμιλος ΚΡΙ ΚΡΙ υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 3 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017. Η νέα επένδυση αφορά κυρίως καινούργιο μηχανολογικό εξοπλισμό, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της εταιρείας στο γιαούρτι, καθώς και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή