ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πωλητήριο στη Cyta Hellas βάζει η Κύπρος

08s1cyta

Την πώληση του 100% της Cyta Hellas θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» Κύπρου, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου έλαβε τη σχετική απόφαση και ήδη δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι η πώληση της Cyta Ηellas θα γίνει ανεξάρτητα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της μητρικής εταιρείας Cyta. Για τον σκοπό αυτό, είναι πολύ πιθανό να προσληφθούν νέοι σύμβουλοι, δεδομένου ότι ο αρχικός σχεδιασμός για την αποκρατικοποίηση της Cyta δεν περιελάμβανε ξεχωριστή πώληση της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα.
Φαβορί θεωρείται η Vodafone

Στο παρελθόν, για τη Cyta Hellas είχε ενδιαφερθεί η Wind Hellas αλλά και η Vodafone Ελλάδος. Ωστόσο οι κρούσεις τις οποίες είχε πραγματοποιήσει η Wind Hellas προς την κυπριακή κυβέρνηση και τη μητρική εταιρεία, πριν από περίπου δύο χρόνια, δεν βρήκαν ανταπόκριση. Πάντως, φαβορί για την εταιρεία θεωρείται η Vodafone, με την οποία τόσο η μητρική εταιρεία στην Κύπρο, όσο και η θυγατρική στην Ελλάδα έχουν στενές εμπορικές σχέσεις.

Το θέμα Cyta Hellas είχε απασχολήσει εκτενώς κατά τους προηγούμενους μήνες και είχαν γίνει συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τα συνδικάτα αλλά και τη διοίκηση του οργανισμού. Πολλοί θεωρούν ότι η αποκρατικοποίηση αυτή στόχο έχει να αμβλύνει τις πιέσεις που ασκούνται στην κυπριακή κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση ολόκληρης της Cyta.