Διεύρυνση συνεργασίας της Πειραιώς με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο

Διεύρυνση συνεργασίας της Πειραιώς με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επέκταση της συνεργασίας της με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο (The Royal Mint) ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς για τη διανομή της χρυσής λίρας Αγγλίας σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η Πειραιώς προσφέρει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών σε χρυσό, όπως η πώληση, αγορά, εκτίμηση, καθώς και υπηρεσίες φύλαξης.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Βρετανού πρέσβη στην Αθήνα, ο πρέσβης κ. Τζον Κίτμερ ανέφερε: «Στη σημερινή της μορφή, η χρυσή λίρα Αγγλίας συμπληρώνει 200 χρόνια κυκλοφορίας το 2017.

Για την επέτειο αυτή το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας κυκλοφορεί μια ξεχωριστή έκδοση του πολύ γνωστού και αγαπημένου νομίσματος. Ξέρω ότι η χρυσή λίρα Αγγλίας είναι, ιστορικά, πολύ σημαντική όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις χώρες της πρώην Βρετανικής Αυτοκρατορίας, αλλά κι εδώ στην Ελλάδα όπου συχνά αποτέλεσε επένδυση σε δύσκολες εποχές για την οικονομία ή ως δώρο σε γεννήσεις, βαπτίσεις και γάμους. Η Πειραιώς διαθέτει το νόμισμα στην Ελλάδα από το 2005». Ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, σημείωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη διεύρυνση της συνεργασίας με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στην Ελλάδα γι’ αυτό το μοναδικό και παγκοσμίως αναγνωρίσιμο νόμισμα, τη χρυσή λίρα Αγγλίας. Με τον τρόπο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς διευρύνει περαιτέρω το φάσμα των προϊόντων που προσφέρει στον πελάτη μέσα από τη συνεργασία μας με έναν παγκόσμιου κύρους οργανισμό».

Ο κ. Αθανάσιος Αρβανίτης, Group Treasurer της Πειραιώς, ανέφερε ότι «η χρυσή λίρα Αγγλίας κατέχει εμβληματική θέση στην Ελλάδα. Ολα αυτά τα χρόνια, οι Ελληνες έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τη χρυσή λίρα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το γεγονός ότι το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, ένα ίδρυμα που μετρά 1.100 χρόνια ιστορίας, μας επέλεξε ως έμπιστο συνεργάτη της στην Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή