Δύο ελληνικά ξενοδοχεία στις 2 πρώτες θέσεις με τα 25 κορυφαία στην Ε.Ε.

Δύο ελληνικά ξενοδοχεία στις 2 πρώτες θέσεις με τα 25 κορυφαία στην Ε.Ε.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δύο πρώτες θέσεις στη λίστα του διεθνούς ταξιδιωτικού ιστότοπου TripAdvisor με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία all inclusive στην Ευρώπη για το 2016 κατέλαβαν οι μονάδες Ikos Olivia και Ιkos Oceania που λειτουργούν στη Χαλκιδική. Παράλληλα, το Ikos Olivia κατέλαβε τη 2η θέση στη λίστα με τα 25 κορυφαία ξενοδοχεία all inclusive στον κόσμο και το Ιkos Oceania την 6η θέση. Επίσης, στην ευρωπαϊκή λίστα είχαν παρουσία άλλα 4 ξενοδοχεία της χώρας. Ειδικότερα, το Club Med στο Γρεγολίμανο κατέλαβε τη 18η θέση, το Holiday Village Rhodes στη Ρόδο τη 19η θέση, το Family Life Kerkyra Golf στην Κέρκυρα την 23η θέση και το Atlantica Porto Bello Royal στη Κω την 25η θέση.

Tα ξενοδοχεία Ιkos Olivia και Ikos Oceania ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της ξενοδοχειακής αλυσίδας Ikos Resorts. Η τελευταία έχει ενταχθεί σε έναν νέο όμιλο στον οποίο συμμετέχει και η ξενοδοχειακή αλυσίδα Σάνη. H Ikos Resorts κατά την προσεχή χειμερινή περίοδο θα υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει την πλήρη ανακατασκευή του συνόλου των 298 δωματίων του ξενοδοχείου Ikos Oceania. O προϋπολογισμός του επενδυτικού προγράμματος θα ανέλθει σε 11,2 εκατ. ευρώ. Επίσης, η Ikos Resort θα προχωρήσει άμεσα και σε νέες επενδύσεις με στόχο την ένταξη στον όμιλο νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Σημειώνεται ότι βασικοί μέτοχοι του νέου ομίλου που απαρτίζεται από τη Σάνη και την Ιkos Resorts –οι οποίες διατηρούν την αυτόνομη παρουσία τους– είναι οι επιχειρηματίες Σταύρος και Ανδρέας Ανδρεάδης και επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η αμερικανική Oaktree Capital Management. Επιπλέον, στο νέο σχήμα συμμετέχουν επενδυτικά κεφάλαια τα οποία διαχειρίζονται η Goldman Sachs Asset Management και η Hermes GPE, καθώς και κεφάλαια ιδιωτικών οίκων του εξωτερικού.

Εξάλλου και η Σάνη υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα για τη λειτουργία άλλου ενός 5 αστέρων ξενοδοχείου στο Sani Resort στη Χαλκιδική. Η πολυτελής μονάδα θα έχει δυναμικότητα 136 δωματίων και σουιτών. Το συνολικό ύψος της επένδυσης θα ανέλθει σε 24,2 εκατ. ευρώ χωρίς στο ποσό αυτό να υπολογίζεται η αξία της γης. Η νέα μονάδα με την επωνυμία Sani Dunes αναμένεται να λειτουργήσει στα μέσα Ιουνίου του 2017. Παράλληλα, η Σάνη προχωρά στην υλοποίηση άλλης μιας επένδυσης ύψους 13,3 εκατ. ευρώ στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Sani Club. Η επένδυση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανακατασκευή και επέκταση 46 τζούνιορ σουιτών και την προσθήκη 16 νέων με ατομικές πισίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή