Παραιτήσεις στην Εθνική ζητεί η κυβέρνηση

Παραιτήσεις στην Εθνική ζητεί η κυβέρνηση

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πόρτα της εξόδου είτε στον νέο πρόεδρο της Εθνικής κ. Θωμόπουλο είτε στον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη –ενδεχομένως και στους δύο– δείχνει η κυβέρνηση. Αυτό προκύπτει μετά τη συνάντηση που είχε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, με αντικείμενο τη διοικητική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Εθνική. Αιτία, η διαφοροποίηση του διοικητικού συμβουλίου και του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας αναφορικά με το πρόσωπο του προέδρου που πρότεινε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αντιπροεδρίας, ο κ. Δραγασάκης επιρρίπτει στο Δ.Σ. της Εθνικής την ευθύνη για το «σοβαρό ρήγμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και το ΤΧΣ».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι κ. Δραγασάκης ζήτησε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής «να γίνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι αναγκαίες συνθήκες ομαλής συνεργασίας της διοίκησης της Εθνικής με το ΤΧΣ». Με τον τρόπο αυτόν ζήτησε ουσιαστικά να αναιρεθεί η εκλογή Θωμόπουλου, με την οποία δεν συμφώνησε ποτέ το ΤΧΣ. Μάλιστα, ο εκπρόσωπός του στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής δεν ψήφισε την επιλογή Θωμόπουλου και απείλησε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση της τράπεζας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή συνεργασία μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής και του βασικού μετόχου. Αν δεν υπάρξουν παραιτήσεις, το ΤΧΣ θα προχωρήσει στη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, προκειμένου να αλλάξει τη διοίκηση της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΧΣ ώστε να αποφασίσει πότε θα γίνει η έκτακτη συνέλευση της τράπεζας θα γίνει τη Δευτέρα. Στη χθεσινή ανακοίνωση της αντιπροεδρίας αποδίδονται άμεσα ευθύνες στον κ. Φραγκιαδάκη, καθώς, όπως σημειώνεται, «η διοίκηση της τράπεζας είχε χρέος να προβλέψει την εξέλιξη αυτή και να προσπαθήσει να την αποτρέψει», στον βαθμό που «η χώρα και το τραπεζικό σύστημα δεν αντέχουν αναταράξεις και μάλιστα αναίτιες». Πηγές από την κυβέρνηση έκαναν λόγο για σοβαρές ευθύνες, τις οποίες η διοίκηση της Εθνικής πρέπει να αναλάβει για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή