Επενδύσεις 12 εκατ. για τα McDonald’s από Premier Capital

Επενδύσεις 12 εκατ. για τα McDonald’s από Premier Capital

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 12 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία προγραμματίζει η Premier Capital Plc, η εταιρεία που από το 2011 έχει αναλάβει την ανάπτυξη του σήματος της McDonald’s στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις αυτές που αφορούν κυρίως την ίδρυση οκτώ νέων καταστημάτων, καθώς και την ανακαίνιση υφισταμένων, αναμένεται να δημιουργήσουν 300 νέες θέσεις εργασίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απασχολουμένων στην Ελλάδα στα καταστήματα McDonald’s σε περίπου 800. Τον επενδυτικό σχεδιασμό της επόμενης τριετίας ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Βίκτορ Τεντέσκο, γενικός διευθυντής για την Ελλάδα της Premier Capital plc στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου για τη συμπλήρωση των 25 χρόνων παρουσίας της αλυσίδας McDonald’s στη χώρα. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, πάντως, η αλυσίδα πρόκειται να λειτουργήσει δύο νέα καταστήματα, εκ των οποίων το ένα θα βρίσκεται στον Πειραιά (στην Πασαρέλα, στο Πασαλιμάνι) και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη (κοντά στην περιοχή της Καλαμαριάς), το οποίο δεν θα διαθέτει σάλα, αλλά θα είναι drive through. Με τις προβλεπόμενες επενδύσεις, το δίκτυο των καταστημάτων της McDonlad’s που αναπτύσσει η Premier Capital αναμένεται από 23 που είναι σήμερα να φτάσει τα 33 στο τέλος της επόμενης τριετίας. Οι περιοχές που διερευνά η εταιρεία για το άνοιγμα των νέων καταστημάτων είναι κυρίως τουριστικές και δη νησιά, μετά μάλιστα την επιτυχία που σημείωσε το κατάστημα που λειτούργησε φέτος στη Σαντορίνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από το 2011 που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, η Premier Capital έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις πάνω από 10,4 εκατ. ευρώ για την ίδρυση νέων και την ανακαίνιση υφιστάμενων καταστημάτων. Στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 οι πωλήσεις της έχουν αυξηθεί κατά περίπου 2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό εννεάμηνο.

Ο κ. Τεντέσκο, μιλώντας χθες στην εκδήλωση συμπλήρωσης των 25 ετών παρουσίας του σήματος στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι παρά την κρίση, θεωρεί ότι η ελληνική αγορά έχει σημαντική προοπτική. Ευχήθηκε, τέλος, σε πέντε χρόνια να γιορτάσει τα 30 έτη της McDonald’s στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή