Έως τα τέλη Νοεμβρίου ο διαγωνισμός για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

Έως τα τέλη Νοεμβρίου ο διαγωνισμός για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στη Σερβία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έως τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. (ΕΒΖ) στη Σερβία, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε στο ΑΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παντελής Μανής.

Το ελάχιστο τίμημα, που θα κληθεί να καταβάλει ο υποψήφιος επενδυτές, ανέρχεται στα 25 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η ΕΒΖ ΕΒΖ διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες στη Σερβία, οι οποίες παρά τα προβλήματα της εταιρείας, παραμένουν κερδοφόρες.

«Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ενστάσεις ορισμένων, αλλά βασικός μας στόχος είναι η συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και η διατήρηση των εργοστασίων εντός συνόρων» διαμήνυσε στη συνέχεια, ο κ. Μανής.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι χάρη στην πώληση των δύο εργοστασίων, η ΕΒΖ θα πάρει «ανάσα» από τις δανειακές της υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων αναδιάρθρωσής της.

Στο ίδιο πλαίσιο, εκτίμησε ότι το 2017, η εταιρεία αναμένεται να επιστρέψει στην κερδοφορία, μετά από «πολλά χρόνια ζημιών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή