Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων εταιρειών

Πρωτοβουλία του ΣΕΒ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων εταιρειών

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα πρωτοβουλία με επίκεντρο αυτή τη φορά τη χρηματοδότηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ανέλαβε ο ΣΕΒ. Στη συζήτηση που διοργάνωσε στα γραφεία του Συνδέσμου προχθές, με τη συμμετοχή ανώτατων τραπεζικών στελεχών, εκπροσωπήθηκαν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και κλάδων, παρουσιάστηκε το πλαίσιο των απαραίτητων πολιτικών και τέθηκαν επί τάπητος οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη ένταση κυρίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Οπως τονίστηκε στη συζήτηση, οι μεγάλες διαφορές στα επιτόκια με την Ευρωζώνη (5,3% στην Ελλάδα σε σχέση με 1,83% στην Ευρωζώνη) και η παράταση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις απαραίτητες αναδιαρθρώσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές, παραμένουν σημαντικό αγκάθι για την εξυγίανση επιχειρήσεων και τραπεζών και δυσχεραίνουν την τραπεζική χρηματοδότηση.

Ταυτόχρονα, το υψηλό κόστος χρηματοδότησης θέτει ζητήματα επιβίωσης για τις εξωστρεφείς και υγιείς επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρές και μεσαίες που δεν έχουν τις αντοχές των μεγάλων επιχειρήσεων. Στη συνάντηση επισημάνθηκε ακόμη ότι πολλές υγιείς επιχειρήσεις στη χώρα μας αντιμετωπίζουν επιτόκια δυσανάλογα σε σχέση με επιχειρήσεις σε διαδικασία διακανονισμών των υποχρεώσεών τους, ενώ ταυτόχρονα για τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις, η αναντιστοιχία επιτοκίων τις πλήττει σε σχέση με τον διεθνή ανταγωνισμό που έχει πρόσβαση σε πολύ πιο φτηνή χρηματοδότηση.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΒ, οι κ. Αλέξανδρος Μακρίδης, γενικός γραμματέας και Κωνσταντίνος Μαραγκός, ταμίας, συντονιστές της πρωτοβουλίας του ΣΕΒ, σημείωσαν: «Η καταγραφή των σημαντικότερων προβλημάτων και αναγκών της οργανωμένης και δυναμικής επιχειρηματικότητας όλων των μεγεθών, η αντιμετώπιση των συνεπειών της συνεχιζόμενης κρίσης με επίκεντρο τη χρηματοδότηση και η ανάπτυξη συνεργειών αποτελούν σημαντική προϋπόθεση στο πλαίσιο εκπόνησης αποτελεσματικών αναπτυξιακών πολιτικών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο ΣΕΒ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιχειρηματική μεγέθυνση κάθε επιχείρησης και στις συνθήκες για την επίτευξή της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή