Συνεργασία Ελαΐς- Unilever και Δέλτα στα γαλακτοκομικά

Συνεργασία Ελαΐς- Unilever και Δέλτα στα γαλακτοκομικά

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δυνάμεις τους ενώνουν δύο από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων, η Ελαΐς – Unilever Hellas και η Δέλτα Τρόφιμα, συνεργασία η οποία ενισχύει την εγχώρια παραγωγή τροφίμων.

Ειδικότερα, η Δέλτα Τρόφιμα αναλαμβάνει την παραγωγή για λογαριασμό της Ελαΐς – Unilever Hellas των γαλακτοκομικών προϊόντων με το σήμα Becel ProActiv μέσω της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης του σήματος αυτού, αλλά και τη διανομή των προϊόντων. Η παραγωγή από τη Δέλτα (θυγατρική της Vivartia) των γαλακτοκομικών Becel ProActiv έχει ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο, με τα προϊόντα γάλακτος να παράγονται στο εργοστάσιο της Δέλτα στη Σίνδο, στον Νομό Θεσσαλονίκης, τα δε γιαούρτια στη μονάδα της στον Αγιο Στέφανο Αττικής. Τα ροφήματα γιαουρτιού για λίγο διάστημα ακόμη θα εισάγονται.

Η συνεργασία γίνεται στη βάση της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης του σήματος Becel ProActiv από την Ελαΐς – Unilever Hellas στη Δέλτα. Πρόκειται για μακροχρόνια συνεργασία και προβλέπει ότι η Ελαΐς θα εισπράττει δικαιώματα, καθώς διατηρεί την ιδιοκτησία του σήματος, ενώ θα εξακολουθήσει να είναι υπεύθυνη και για τη διαφήμιση. Σημειώνεται ότι οι μαργαρίνες υπό το σήμα Becel Pro Activ θα εξακολουθήσουν να παράγονται και να διανέμονται από την Ελαΐς – Unilever Hellas.

Τα πλεονεκτήματα από τη συνεργασία αυτή είναι πολλά και για τις δύο εταιρείες, αλλά και για την εγχώρια βιομηχανία τροφίμων. Πρώτον, προϊόντα που έως τώρα εισάγονταν, καθώς παρασκευάζονταν για λογαριασμό της Unilever από συνεργάτες της σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τώρα θα παράγονται στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή αποτελεί στην ουσία μέρος του φιλόδοξου σχεδίου που ξεκίνησε το 2012 από τον επικεφαλής τότε της Ελαΐς – Unilever Hellas, Σπύρο Δεσύλλα, για τη μεταφορά της παραγωγής προϊόντων της Unilever από άλλες χώρες στην Ελλάδα. Κύκλοι της Unilever δεν αποκλείουν να υπάρξουν στο μέλλον ανάλογες συνεργασίες όπως αυτή με τη Δέλτα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «όπου υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες αμοιβαία επωφελείς, θα τις αξιοποιούμε». Δεύτερον, η διανομή των γαλακτοκομικών προϊόντων Becel ProActiv από τη Δέλτα, όπως προβλέπει η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, ανοίγει τον δρόμο για την τοποθέτησή τους και στα μικρά σημεία πώλησης (αρτοποιεία, μίνι μάρκετ κ.ά.) λόγω της πρόσβασης που έχει σε αυτά τη Δέλτα. Μέχρι τώρα τα γαλακτοκομικά Becel ProActiv έβρισκαν θέση μόνο στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Τρίτον, η Δέλτα ενισχύει την παρουσία της στον κλάδο, ειδικά σε μια περίοδο που η αγορά γαλακτοκομικών ακολουθεί φθίνουσα πορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή