Εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη της «Ελληνικός Χρυσός» από Σταθάκη

Εγκρίθηκε η τεχνική μελέτη της «Ελληνικός Χρυσός» από Σταθάκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή κλίματος στις σχέσεις υπουργείου Περιβάλλοντος και Eldorado Gold μετά τη μετακίνηση του κ. Σκουρλέτη, σηματοδοτεί η υπογραφή απόφασης του νέου υπουργού Γιώργου Σταθάκη, με την οποία εγκρίνεται η τεχνική μελέτη της «Ελληνικός Χρυσός» για τη μονάδα εμπλουτισμού στις Σκουριές. Την ερχόμενη Δευτέρα, εξάλλου, στις 5 το απόγευμα ο κ. Σταθάκης θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τη διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός», από την οποία και θα εξαρτηθεί το κατά πόσον η εταιρεία θα προχωρήσει σε προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης που υπέγραψε ο κ. Σκουρλέτης λίγο πριν αποχωρήσει από το υπουργείο και μπλόκαρε την ολοκλήρωση της αδειοδότησης της μεταλλουργικής μονάδας στο Μαντέμ Λάκκο. Με την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Σταθάκης «ξεπαγώνει» τη μονάδα εμπλουτισμού στις Σκουριές. Εγκρίθηκε το συμπληρωματικό -τροποποιητικό τεύχος του προσαρτήματος 4 της τεχνικής μελέτης του έργου, το οποίο βρισκόταν στα «συρτάρια» του προκατόχου του από τον περασμένο Μάιο. Η συμπληρωματική μελέτη ήταν απαραίτητη, καθώς η Αρχαιολογική Υπηρεσία είχε ζητήσει την αλλαγή της χωροθέτησης δευτερευουσών εγκαταστάσεων του εργοστασίου εμπλουτισμού. Η νέα απόφαση του κ. Σταθάκη επιτρέπει πλέον τη χωροθέτηση του εργοστασίου, αφότου προηγηθεί η επικαιροποίηση του φακέλου για τη λήψη άδειας δόμησης από την πολεοδομία.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα της Eldorado Gold, της μητρικής εταιρείας της «Ελληνικός Χρυσός», η παραγωγή από το μεταλλείο των Σκουριών θα ξεκινήσει το 2019 και η παραγόμενη ποσότητα τοποθετείται σε 6.200 τόνους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο στάδιο του έργου στις Σκουριές θα απορροφήσει 540 εκατ. δολάρια, ενώ οι συνολικές κεφαλαιουχικές δαπάνες στην περιοχή, για το τρίτο τρίμηνο του 2016, διαμορφώθηκαν σε 13,2 εκατ. δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή