Επένδυση 238 εκατ. ευρώ σε ΑΠΕ από TEΡΝΑ Ενεργειακή στις ΗΠΑ

Επένδυση 238 εκατ. ευρώ σε ΑΠΕ από TEΡΝΑ Ενεργειακή στις ΗΠΑ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χρηματοδότηση της τάξεως των 61 εκατ. δολαρίων (58 εκατ. ευρώ) εξασφάλισε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από τον επενδυτικό όμιλο της Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) για την υλοποίηση μέρους του επενδυτικού της προγράμματος στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στις ΗΠΑ.

Η πρώτη φάση της συνεργασίας αφορά το αιολικό πάρκο Fluvanna 1, ισχύος 155 MW με ανεμογεννήτριες Gamesa, που υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην περιοχή Scurry County στο Τέξας των ΗΠΑ. Η εν λόγω επένδυση έχει συνολικό προϋπολογισμό της τάξεως των 250 εκατ. δολαρίων (238 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται ότι στη σχετική επένδυση συμμετέχει και η Goldman Sachs με κεφάλαια ύψους 150 εκατ. δολαρίων που θα χορηγηθούν κατά την έναρξη λειτουργίας, ενώ κατά το διάστημα της κατασκευής οι ανάγκες χρηματοδότησης καλύπτονται από έναν όμιλο τραπεζών αποτελούμενο από τις HSBC, NordLB, Morgan Stanley και Rabobank. Το εν λόγω αιολικό πάρκο θα τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος του 2017.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λειτουργεί ήδη αιολικό πάρκο ισχύος 138 MW στις ΗΠΑ, στην περιοχή Elmore County του Αϊνταχο, ενώ σχεδιάζει την ανάπτυξη ενός ακόμη αιολικού πάρκου (Fluvanna II) ισχύος 130 MW στο Τέξας, για το οποίο η CIP έχει επίσης εκφράσει ενδιαφέρον συνεργασίας.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέρχεται πλέον σε 738 MW. Ο όμιλος έχει εγκαταστήσει 468 MW στην Ελλάδα, 138 MW στις ΗΠΑ, 102 MW στην Πολωνία και 30 MW στη Βουλγαρία. Συνολικά, η εταιρεία λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 980 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ευρώπη και την Αμερική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή