Συμψηφισμό οφειλών με βοήθημα του Εργασίας επιχείρησε η «Καρυπίδης»

Συμψηφισμό οφειλών με βοήθημα του Εργασίας επιχείρησε η «Καρυπίδης»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις καταγγελίες των εργαζομένων της επιχείρησης «Καρυπίδης» (πρώην σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης) ότι το βοήθημα των 1.000 ευρώ που θα λάβουν από το υπουργείο Εργασίας επιχειρείται να συμψηφισθεί με τις οφειλές της εταιρείας προς τους εργαζομένους επιβεβαιώνει το ίδιο το υπουργείο. Σημειώνεται ότι οι περίπου 1.400 εργαζόμενοι της εταιρείας είναι απλήρωτοι 8-9 μήνες, ενώ την ίδια ώρα οι προθέσεις της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Market In που ενδιαφέρεται για την εξαγορά των καταστημάτων της «Καρυπίδης» δεν φαίνεται να ικανοποιούν το προσωπικό.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το υπουργείο Εργασίας τονίζεται χαρακτηριστικά: «Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ που θα δοθεί στους απλήρωτους εργαζόμενους της εταιρείας Καρυπίδης ΑΒΕΕ δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση με τις οφειλές δεδουλευμένων αποδοχών και δεν περιλαμβάνεται σε οποιαδήποτε ρύθμιση για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα, την πορεία εξόφλησης των οποίων θα ελέγξει το υπουργείο μέσω των ελεγκτικών του μηχανισμών». Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης το υπουργείο Εργασίας «καλεί την εταιρεία Καρυπίδης ΑΒΕΕ να σεβαστεί επιτέλους τη νομιμότητα και να μην εμπλέκει την επιδοματική πολιτική του υπουργείου με τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζομένους». Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και βάσει όσων ανέφεραν οι εργαζόμενοι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία Market In φέρεται να επιθυμεί να λειτουργήσει τα 110 από τα 130 καταστήματα της «Καρυπίδης», απασχολώντας 1.100 από τους 1.400 εργαζομένους. Η Market In θέλει, σύμφωνα με τους εργαζομένους, να εφαρμόσει ατομικές συμβάσεις που θα προβλέπουν μείωση μισθών 20%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή