Διεθνές ενδιαφέρον για τις μονάδες της ΕΒΖ στη Σερβία

Διεθνές ενδιαφέρον για τις μονάδες της ΕΒΖ στη Σερβία

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eυρωπαϊκές εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στον διεθνή διαγωνισμό που θα προκηρύξει η ΕΒΖ για την πώληση των 2 θυγατρικών της ζαχαρουργείων στη Σερβία. Αυτό δήλωσε χθες στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΕΒΖ Χρήστος Ρώσσιος, ο οποίος γνωστοποίησε ότι στο διοικητικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας ενεκρίθη η διαδικασία και έτσι ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός πρόκειται να προκηρυχθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Βέβαια, το ερώτημα είναι ότι σήμερα είναι η τελευταία μέρα του Νοεμβρίου, συνεπώς η διαδικασία όπως έχει γράψει η «Κ» από τον περασμένο Σεπτέμβριο λογικά θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς. Το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει κάποιος να καταβάλει, προκειμένου να αποκτήσει τις δύο κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας στη Σερβία, ανέρχεται στο ποσό των 25 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ρώσσιου, αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου της βιομηχανίας Παντελή Μάνη. Θέση της διοίκησης της εταιρείας αποτελεί ότι η πώληση των εργοστασίων της στη Σερβία θα δώσει «ανάσα» στην ΕΒΖ από τις δανειακές της υποχρεώσεις και έτσι θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων που έχουν τεθεί, ώστε η βιομηχανία να διεθνοποιηθεί, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας της, τόσο απέναντι στους συνεργάτες της όσο και στους παραγωγούς. Επίσης, στο προχθεσινό διοικητικό συμβούλιο εγκρίθηκαν δύο στρατηγικές συμφωνίες για την αγορά και πώληση ζάχαρης, που η διοίκηση της EΒΖ συζητεί με δύο μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες. Σύμφωνα με τον κ. Ρώσσιο, οι συμφωνίες αυτές «αναμένεται να υπογραφούν στο επόμενο δεκαήμερο».

Στο μεταξύ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρώσσιος τόνισε ότι στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας συζητήθηκε και το θέμα των τευτλοπαραγωγών, οι οποίοι όπως είπε «σήμερα θα λάβουν μέρος του 1,8 εκατ. ευρώ που τους οφείλουμε από την περυσινή καμπάνια και αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εξοφληθούν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή