Σύντομα (01/12/16)

3' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 14% στα κέρδη του ομίλου Κορρές το 9μηνο

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης κατέγραψαν τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Κορρές το εννεάμηνο του 2016. Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 1%, στα 44,4 εκατ. ευρώ από 44 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2015, με θετική πορεία της μάρκας τόσο στην Ελλάδα (+4% συγκριτικά με το εννεάμηνο του 2015), όσο και στις αγορές προτεραιότητας (+2,1%) – ήτοι στις ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία και Νορβηγία. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα 6,5 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016. Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας αυξήθηκαν κατά 14% στα 1,3 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016, από 1,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων και του μεικτού περιθωρίου κέρδους. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016, από 1,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Η ΕΛΓΕΚΑ πωλεί την Arivia αντί 20 εκατ.

Σε διεθνές επενδυτικό σχήμα όπου ηγείται το επενδυτικό κεφάλαιο Southbridge Europe Mezzanine πρόκειται να μεταβιβασθεί η εταιρεία Arivia, θυγατρική της ΕΛΓΕΚΑ, έναντι 20 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, στην τελική ευθεία βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία της εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της. Η απόφαση για την πώληση της Arivia εγκρίθηκε χθες από τη γενική συνέλευση των μετόχων της Arivia. Ειδικότερα, η απόφαση των μετόχων προβλέπει ότι το 90,04% του μετοχικού κεφαλαίου της Arivia θα μεταβιβαστεί σε μια νέα ανώνυμη εταιρεία, η οποία θα χρηματοδοτηθεί για την εν λόγω εξαγορά από το ως άνω επενδυτικό σχήμα. Στόχος της διοίκησης της Arivia θα είναι να αναπτύξει περαιτέρω την εξωστρέφεια της εταιρείας και τη διείσδυση σε ξένες αγορές όπως η Αγγλία, η Ιρλανδία, κ.ά. Η μεταβίβαση της Arivia εντάσσεται στο πλαίσιο των στρατηγικών προτεραιοτήτων και της απόφασης που πήρε ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ πριν από 12 μήνες για επαναπροσδιορισμό της επιχειρηματικής του εστίασης, προκειμένου να επικεντρωθεί στον βασικό πυρήνα των δραστηριοτήτων του.

Στις 12 – 13 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η διοργάνωση της 1ης έκθεσης Greek Panorama στις ΗΠΑ για τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της Ελλάδας. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην ιστορική κεντρική αίθουσα Vanderbilt Hall του Grand Central Terminal Station, συγκοινωνιακού κόμβου της πόλης με χιλιάδες διερχόμενους επισκέπτες σε καθημερινή βάση. H διοργανώτρια εταιρεία Hellas North American Events Inc. ελέγχεται από τη North Events, η οποία ασχολείται με την τουριστική προώθηση της Ελλάδας σε ξένες αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνει τις εκθέσεις Grekland Panorama και Μediterranean Panorama στη Σουηδία και την Grecka Panorama στη Πολωνία. Η έκθεση στη Νέα Υόρκη θα προβάλει, τουριστικά, την Ελλάδα στην αμερικανική αγορά.

Διοικητικές αλλαγές στα Grace Hotels

O ξενοδοχειακός όμιλος Grace Hotels ανακοίνωσε την τοποθέτηση του κ. Τιμ Ουίλιαμς ως διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και του κ. Γκάρι Σβάικερτ ως επικεφαλής για την αμερικανική ήπειρο. Τον Σεπτέμβριο τοποθετήθηκε και ο κ. Ρόμπερτ Σουέντ –προερχόμενος από τον όμιλο Jumeirah– στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου. Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η επένδυση σε ηγετικά στελέχη ενισχύει το πρόγραμμα επέκτασης του ομίλου, ο οποίος διαθέτει 15 πολυτελή μπουτίκ ξενοδοχεία σε λειτουργία ή υπό ανάπτυξη σε τέσσερις ηπείρους. Ο όμιλος προγραμματίζει να ανοίξει στην Ελλάδα άλλα δύο ξενοδοχεία σε Καλαμάτα και Κέα.

Εργο της ΥΠΑ ανέλαβε η Space Hellas

H Space Hellas ανέλαβε μέσω διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού την προμήθεια, εγκατάσταση και παράδοση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Συστήματος Μεταγωγής Αεροναυτικών Μηνυμάτων AFTN/CIDIN/AMHS. Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 1,1 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η διάρκεια υλοποίησης σε 16 μήνες. Το νέο σύστημα HACAS (Hellenic AFTN/ CIDIN/ AMHS System) πρόκειται να αποτελέσει το νέο Διεθνές Κέντρο Επικοινωνιών Αθηνών, το οποίο είναι κόμβος του Παγκόσμιου Δικτύου Σταθερών Αεροναυτικών Τηλεπικοινωνιών. Σκοπός του έργου είναι η βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών που αφορούν στην αποστολή, λήψη και μεταγωγή αεροναυτικών μηνυμάτων με τον πλέον ευέλικτο, αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο. Για τον σκοπό αυτό θα αντικατασταθεί το υπάρχον σύστημα με νέο της εταιρείας Frequentis, που υιοθετεί τις διεθνείς απαιτήσεις και πρότυπα ICAO και SES (Single European Sky).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή