Επιτυχής αύξηση κεφαλαίου κατά 25 εκατ. από Wind

Επιτυχής αύξηση κεφαλαίου κατά 25 εκατ. από Wind

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στη Wind Hellas ανακοίνωσε η διοίκηση της επιχείρησης. Οι μέτοχοι της εταιρείας τηλεπικοινωνιών προχώρησαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 25 εκατ. ευρώ, με στόχο την τόνωση της ρευστότητας της επιχείρησης. Η κίνηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αποδεικνύει ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη των μετόχων της Wind Hellas στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας.

Η αύξηση κεφαλαίου ήρθε μετά την πρόσφατη επιτυχή άντληση κεφαλαίων ύψους 250 εκατ. μέσω ομολογιακού δανείου από τις διεθνείς αγορές. Η Wind Hellas άντλησε τα παραπάνω κεφάλαια με στόχο την αποπληρωμή προγενέστερου δανείου ύψους 175 εκατ., αλλά και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης. Με τον τρόπο αυτό, τα διαθέσιμα της επιχείρησης αυξήθηκαν κατά 100 εκατ. «Η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου και η στήριξη των μετόχων αποτελούν σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών όλων των εργαζομένων της Wind», σχολίασε ο πρόεδρος και CEO της επιχείρησης Νάσος Ζαρκαλής.

Στόχος των κινήσεων αυτών, όπως αναφέρει η ίδια η Wind Hellas, είναι η διασφάλιση της χρηματοδότησης του επενδυτικού προγράμματος που έχει εκπονηθεί για την πενταετία 2017 – 2021. Το επενδυτικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εστιάζεται σε δίκτυα νέας γενιάς στην κινητή (4G, 4G+) και σταθερή τηλεφωνία (VDSL, FTTx), αλλά και στην παροχή τηλεοπτικού περιεχομένου στο άμεσο μέλλον. «Μέσα σε ένα εύθραυστο οικονομικό περιβάλλον», είπε ο κ. Ζαρκαλής, «υλοποιούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα το επενδυτικό μας πλάνο σε δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και υπηρεσίες. Βασική μας προτεραιότητα, να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ώστε να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη αξία, όχι μόνο για τους εργαζομένους και τους μετόχους μας, αλλά και για τη χώρα».

Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, τώρα αναπτύσσει τη δική της πλατφόρμα για την παροχή υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης, μέσω Internet. Παράλληλα η εταιρεία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θέλει να συμμετάσχει στο νέο γύρο συγκέντρωσης της αγοράς.

Μπορεί η εξαγορά της Forthnet να μην ευοδώθηκε μέχρι τώρα, αλλά τώρα η εταιρεία φέρεται να στοχεύει στην εξαγορά της Cyta Hellas.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή