Εντονη κινητικότητα στον κλάδο των ξενοδοχείων

Εντονη κινητικότητα στον κλάδο των ξενοδοχείων

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση σειράς σχεδίων για την πραγματοποίηση τουριστικών επενδύσεων στη χώρα μας από ελληνικούς και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους. Το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του ξενοδοχείου Hilton Aθηνών έναντι του ποσού των 142 εκατ. ευρώ από τη Home Holdings Συμμετοχών Α.Ε., στην οποία συμμετέχουν με 50% η D-Marine Investments Holding Β.V., θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, και με 50% η ΤΕΜΕΣ Α.Ε., ιδιοκτήτρια της Costa Navarino στη Μεσσηνία. Το συμβόλαιο διαχείρισης της μονάδας με τη Ηilton λήγει τον Μάρτιο του 2018. Η νέα ιδιοκτησία σκοπεύει να διαπραγματευθεί την παραμονή της Hilton ή την είσοδο άλλης εταιρείας για την ανάληψη λειτουργίας της μονάδας.

Η Apollo Investment ΗoldCo, νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης, αρχίζει τον εκσυγχρονισμό της, με στόχο να επαναλειτουργήσει τη σεζόν 2018. H Four Seasons φέρεται ως η επικρατέστερη για την ανάληψη, μελλοντικά, της λειτουργίας του Αστέρα.

Oι συνολικές επενδύσεις του ξενοδοχειακού ομίλου Sani-Ikos, που είτε δρομολογούνται είτε βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, θα φθάσουν τα 250 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα, ο όμιλος ανακοίνωσε την εξαγορά τριών ξενοδοχείων, των Corfu Chandris και Dassia Chandris στην Κέρκυρα και του Club Med Kefalos στην Κω. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου –50 εκατ. ευρώ– στο Sani Resort στη Χαλκιδική.

Η εταιρεία Ξενοδοχεία Χανδρή Α.Ε. θα πραγματοποιήσει επένδυση 15 εκατ. δολ. για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου Metropolitan. Από το 2018 θα λειτουργήσει με την επωνυμία Athens Marriott, στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Marriott International.

Η Zeus International σε συνεργασία με την αμερικανική αλυσίδα Wyndham Group Hotel λειτούργησε το ξενοδοχείο 5 αστέρων Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη. Νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει και επί της οδού Πατησίων, εκεί όπου ήταν το θερινό θέατρο Αθήναιον, επί των οδών Πατησίων 55 και Μάρνη 2.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Choice Hotels Europe υπέγραψε συμφωνία με την GVK Enterprises για να λειτουργήσει 5 ξενοδοχεία στην Ελλάδα. Το πρώτο θα ανοίξει στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2017, υπό την ξενοδοχειακή ταυτότητα της Comfort.

H Dolphin Capital Ιnvestors θα επιταχύνει την υλοποίηση του Kilada Ηills Golf Resort στην περιοχή της Αργολίδας, καθώς και του τουριστικού καταλύματος στην Κέα, με την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων και τουριστικών κατοικιών. Εξάλλου, μία νέα τουριστική επένδυση, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, προγραμματίζεται στην Ερμιονίδα. Την επένδυση θα υλοποιήσει η εταιρεία Golden Land Goutos, εκεί που λειτουργούσε το ξενοδοχείο Costa Perla. Επίσης, προγραμματίζεται επένδυση στη Λήμνο.

Ενα νέο ξενοδοχείο θα λειτουργήσει και ο όμιλος TOR Ηotel Group στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Πρόκειται για το Eagles Villas, το οποίο προγραμματίζεται να ανοίξει τον Mάιο του 2017.

Παράλληλα, η Iόνιαν Σαν A.E. του ομίλου Αtlantica προγραμματίζει να ανοίξει ένα νέο ξενοδοχείο στο νότιο τμήμα της Ρόδου. Το ξενοδοχείο θα λειτουργήσει υπό το σήμα του τουριστικού οργανισμού της Τui, Sensatori. Eπίσης, στην Κω θα λειτουργήσει το 2017 ξενοδοχείο υπό την ξενοδοχειακή ταυτότητα του τουριστικού οργανισμού Thomas Cook, Casa Cook.

Εξελίξεις αναμένονται και για την επαναλειτουργία των Athens Ledra στη λεωφόρο Συγγρού, La Μirage ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας στην Ομόνοια και Esperia Palace ιδιοκτησίας του ΕΤΑΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή