Στα ΕΛΠΕ το οικόπεδο 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

Στα ΕΛΠΕ το οικόπεδο 10 στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανακήρυξη των ΕΛΠΕ ως «επιλέγοντα αιτούντα» του υπό παραχώρηση οικοπέδου «10» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με το υπουργείο, τις επόμενες ημέρες η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού θα καλέσει την εταιρεία προκειμένου να οριστικοποιηθεί το προς υπογραφή σχέδιο σύμβασης. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα υπήρξε αντίστοιχη επιλογή για το οικόπεδο «2» (δυτικά της Κέρκυρας) της κοινοπραξίας Total – Edison – Ελληνικά Πετρέλαια, με την οποία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, σύντομα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια των αντίστοιχων ανακηρύξεων των ΕΛΠΕ στις χερσαίες περιοχές Αρτας – Πρέβεζας και ΒΔ της Πελοποννήσου.

Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης δήλωσε με αφορμή την ανακήρυξη του ομίλου ως «επιλέγοντα αιτούντα» για το οικόπεδο «10»: «Για τα Ελληνικά Πετρέλαια, με την πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν στον ελλαδικό χώρο και το εξειδικευμένο και έμπειρο επιστημονικό και τεχνικό δυναμικό τους, η ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες Ερευνας & Παραγωγής Υδρογονανθράκων στη χώρα μας αποτελεί φυσική επιλογή. Είμαστε έτοιμοι, αμέσως μετά την επικύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, να προχωρήσουμε στην έρευνα και εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου δυναμικού της περιοχής του Κυπαρισσιακού Κόλπου, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογικές μεθόδους, με πλήρη σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες και τις υφιστάμενες δραστηριότητές τους. Είμαστε απολύτως πεισμένοι ότι αυτή η προσέγγιση θα επιφέρει άριστα αποτελέσματα, τόσο για τον όμιλο όσο και για την Ελλάδα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή