Κέρδη για τέταρτη ημέρα στο Χρηματιστήριο

Κέρδη για τέταρτη ημέρα στο Χρηματιστήριο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενεση αισιοδοξίας στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αποτέλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2017.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, καταγράφοντας κέρδη 1,28% και φθάνοντας τις 648,27 μονάδες. Παράλληλα, η Αθήνα έχει σβήσει τις ζημίες του Γενικού Δείκτη από την αρχή του 2016 και ενισχύεται πλέον κατά 2,67%. Επίσης, χθες, ο αμερικανικός τραπεζικός οίκος Citigroup προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης των μετοχών της Εθνικής, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, σε αγορά (buy) από ουδέτερη (neutral), διατηρώντας τη σύσταση «buy» για την Alpha Bank. Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα έχουν περιορισμένο αντίκτυπο στη μείωση του ελληνικού χρέους, καθώς το ποσοστό αυτού ως προς το ΑΕΠ θα μειωθεί περίπου κατά 20% έως το 2060, με τους πιστωτές να χάνουν μόνο 220 εκατ. ευρώ για το 2017, με την τράπεζα να συμπληρώνει ότι οι πολιτικοί κίνδυνοι μπορεί να αυξηθούν και πάλι.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 93,991 εκατ. ευρώ, ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 45,456 δισ. ευρώ. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν η Alpha Bank (4,17%), η Coca-Cola 3E (3,83%) και Εθνική Τράπεζα (2,83%). Περιορισμένες ρευστοποιήσεις κατεγράφησαν στα κρατικά ομόλογα. Το 10ετές ομόλογο εμφάνισε τιμή στα 80,75 λεπτά του ευρώ, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 6,53%. Το 3ετές ομόλογο σημείωσε τιμή στα 94,75 λεπτά, με την απόδοση να ανέρχεται στο 7,25%. To spread (διαφορά απόδοσης του ελληνικού 10ετούς ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διαμορφώθηκε στις 612 μονάδες βάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή