ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Θέων Αισθητήρες υπέγραψε νέα σύμβαση στην Αίγυπτο

i-theon-aisthitires-ypegrapse-nea-symvasi-stin-aigypto-2164825

Νέα σύμβαση στην Αίγυπτο υπέγραψε η Θέων Αισθητήρες. Η σύμβαση αφορά την υλοποίηση ενός προγράμματος συμπαραγωγής οργάνων νυχτερινής όρασης, το οποίο θα ολοκληρωθεί με τη συνεργασία της κρατικής εταιρείας παραγωγής ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων, Arab International Optronics (ΑΙΟ). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μόνο η πρώτη φάση του προγράμματος αφορά 3.700 όργανα. Πρόκειται για τις πλέον σύγχρονες και επιχειρησιακά προηγμένες διόπτρες παθητικού τύπου.

«Η υπογραφή αυτής της σύμβασης αποτελεί μία ακόμα στρατηγική συμμαχία που ακολουθεί αυτές στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ινδονησία και στην Ινδία» σχολίασε σχετικά ο πρόεδρος της Θέων Αισθητήρες, Κρίστιαν Χατζημηνάς. «Στους στόχους της εταιρείας», πρόσθεσε, «συμπεριλαμβάνονται δύο ακόμα στρατηγικές συμμαχίες –Joint Ventures– στη Μέση Ανατολή και στην Απω Ανατολή καθώς και μία στη Ν. Αμερική, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2017».

H Θέων Αισθητήρες ΑΕΒΕ, μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1997 και σήμερα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους, σε διεθνές επίπεδο, κατασκευαστές Ηλεκτρο-Οπτικών συστημάτων και συναφούς εξοπλισμού για εφαρμογές στην άμυνα και στην ασφάλεια. Εχει έδρα στην Αθήνα, γραφεία στο Αμπου Ντάμπι και στη Σιγκαπούρη, γραμμή συμπαραγωγής των προϊόντων της στην Αυστραλία, στην Ινδία και στην Ινδονησία και συμβάσεις σε περισσότερες από 36 χώρες στον κόσμο.

Η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως ένας παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των συστημάτων νυχτερινής όρασης ενίσχυσης, καθώς επίσης και των συστημάτων τεχνολογίας θερμικής απεικόνισης.

Η Αίγυπτος διαθέτει τον μεγαλύτερο στρατό του αραβικού κόσμου και η συνεργασία της με το αιγυπτιακό υπουργείο Εθνικής Αμυνας μετρά ήδη δέκα έτη.