ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις στα Βαλκάνια για τη Βέρο Α.Ε.

ependyseis-sta-valkania-gia-ti-vero-a-e-2164782

Στην ίδρυση τεσσάρων νέων καταστημάτων σε ΠΓΔΜ και Σερβία προχωράει το επόμενο εξάμηνο η Βέρο Α.Ε., η εταιρεία του Ν. Βερόπουλου που δραστηριοποιείται στα Βαλκάνια. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, τα επενδυτικά της σχέδια προβλέπουν την ίδρυση δύο νέων καταστημάτων σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Vero, ενός καταστήματος Jumbo στην ΠΓΔΜ και ενός καταστήματος Jumbo στο Βελιγράδι.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ν. Βερόπουλος έχει σύμβαση franchising με την Jumbo για την ανάπτυξη του σήματός της στην ΠΓΔΜ και τη Σερβία.

Συνολικά η Βέρο Α.Ε. διαθέτει έντεκα καταστήματα υπό το σήμα Vero στην ΠΓΔΜ, έξι καταστήματα υπό το σήμα Super Vero στη Σερβία και δύο καταστήματα Jumbo στο Βελιγράδι (αυτά αναπτύχθηκαν εντός του 2016). Το πενταετές πλάνο της εταιρείας προβλέπει την ανάπτυξη 16 νέων σημείων στις δύο αυτές χώρες.

Το 2015, η Βέρο έκλεισε με πωλήσεις 110 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 7 εκατ. ευρώ. Για το 2016 η εταιρεία αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 3,5% στην ΠΓΔΜ και κατά 1% στη Σερβία. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Οκτώβριο ξεκίνησε από τα καταστήματα Vero και Super Vero η διάθεση προϊόντων ελληνικών εταιρειών που πρώτα δεν υπήρχαν στις χώρες αυτές. Πρόκειται για προϊόντα των εταιρειών Ολυμπος, Δελφοί, Νουνού, Ανδρίτσαινα. Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση και των προϊόντων της Green Cola και της Τσάνος.