ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μετοχές που ξεχώρισαν

metoches-poy-xechorisan-2164971

Αεροπορία Αιγαίου
Αύξηση κερδών 11%

Περισσότερες από 50.000 μετοχές της Αεροπορίας Αιγαίου διακινήθηκαν την πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Ο τίτλος της αεροπορικής εταιρείας συνολικά ενισχύθηκε 5,27%. Η Αεροπορία Αιγαίου κατά το εποχικά πιο ισχυρό τρίτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε 7% αύξηση στα ενοποιημένα έσοδα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, που ανήλθαν σε 416,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους βελτιώθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε 74,9 εκατ. ευρώ.

Ελληνικά Καλώδια
Συγχώνευση

Εβδομαδιαία κέρδη 7,31% σημείωσε η μετοχή των «Ελληνικών Καλωδίων» κατά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, λίγες ημέρες πριν από την οριστική διαγραφή της μετοχής από το Χρηματιστήριο. Την περασμένη Πέμπτη, η συνέλευση των μετόχων των «Ελληνικών Καλωδίων» και η συνέλευση των μετόχων της «Σωληνουργεία Κορίνθου» ενέκριναν τη μεταξύ τους συγχώνευση. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 21 Δεκεμβρίου του 2016 θα ξεκινήσει η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Cenergy Holdings SA στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χ.Α.

Λεβεντέρης
Εκλεισε εργοστάσιο

Ισχυρές πιέσεις υπέστη η μετοχή της εισηγμένης «Λεβεντέρης», καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 33,02%, με τη μετοχή να κατρακυλάει στα 0,140 ευρώ στη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου. Η εταιρεία, λόγω της πολυετούς ύφεσης, οδηγήθηκε στην απόφαση να διακόψει τη λειτουργία του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο εργοστάσιο στην Α΄ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Το εργοστάσιο κατέγραφε συσσωρευμένες ζημίες επί μία δεκαετία, παρά τη συνεχή προσπάθεια της διοίκησης με τη λήψη ηπιότερων μέτρων.

Μάρμαρα Κυριακίδης
Εξαγωγές

Ικανοποιητική πορεία είχε ο τίτλος της «Μάρμαρα Κυριακίδης» και στις πρώτες συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου, εμφανίζοντας συνολική άνοδο της τάξεως του 4,5%. Η βιομηχανία μαρμάρου με έδρα τη Δράμα έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική προσπάθεια. Η μέχρι τώρα πορεία των πωλήσεων δείχνει ότι οι αγορές της Κίνας, της Μέσης Ανατολής, των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και η Σιγκαπούρη, η Νότιος Κορέα και η Ινδονησία συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικούς πελάτες του ομίλου και δεν έχουν επηρεασθεί σημαντικά από την κρίση.