Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αεροπορία Αιγαίου

Αύξηση κερδών 11%

Περισσότερες από 50.000 μετοχές της Αεροπορίας Αιγαίου διακινήθηκαν την πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Ο τίτλος της αεροπορικής εταιρείας συνολικά ενισχύθηκε 5,27%. Η Αεροπορία Αιγαίου κατά το εποχικά πιο ισχυρό τρίτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε 7% αύξηση στα ενοποιημένα έσοδα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, που ανήλθαν σε 416,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους βελτιώθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε 74,9 εκατ. ευρώ.

Ελληνικά Καλώδια

Συγχώνευση

Εβδομαδιαία κέρδη 7,31% σημείωσε η μετοχή των «Ελληνικών Καλωδίων» κατά τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, λίγες ημέρες πριν από την οριστική διαγραφή της μετοχής από το Χρηματιστήριο. Την περασμένη Πέμπτη, η συνέλευση των μετόχων των «Ελληνικών Καλωδίων» και η συνέλευση των μετόχων της «Σωληνουργεία Κορίνθου» ενέκριναν τη μεταξύ τους συγχώνευση. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 21 Δεκεμβρίου του 2016 θα ξεκινήσει η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Cenergy Holdings SA στο Χρηματιστήριο Euronext Βρυξελλών και στο Χ.Α.

Λεβεντέρης

Εκλεισε εργοστάσιο

Ισχυρές πιέσεις υπέστη η μετοχή της εισηγμένης «Λεβεντέρης», καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες 33,02%, με τη μετοχή να κατρακυλάει στα 0,140 ευρώ στη συνεδρίαση της 8ης Δεκεμβρίου. Η εταιρεία, λόγω της πολυετούς ύφεσης, οδηγήθηκε στην απόφαση να διακόψει τη λειτουργία του τμήματος παραγωγής συρμάτων και συρματόσχοινων στο εργοστάσιο στην Α΄ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Το εργοστάσιο κατέγραφε συσσωρευμένες ζημίες επί μία δεκαετία, παρά τη συνεχή προσπάθεια της διοίκησης με τη λήψη ηπιότερων μέτρων.

Μάρμαρα Κυριακίδης

Εξαγωγές

Ικανοποιητική πορεία είχε ο τίτλος της «Μάρμαρα Κυριακίδης» και στις πρώτες συνεδριάσεις του Δεκεμβρίου, εμφανίζοντας συνολική άνοδο της τάξεως του 4,5%. Η βιομηχανία μαρμάρου με έδρα τη Δράμα έχει αναπτύξει έντονη εξαγωγική προσπάθεια. Η μέχρι τώρα πορεία των πωλήσεων δείχνει ότι οι αγορές της Κίνας, της Μέσης Ανατολής, των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, καθώς και η Σιγκαπούρη, η Νότιος Κορέα και η Ινδονησία συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικούς πελάτες του ομίλου και δεν έχουν επηρεασθεί σημαντικά από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή