Φεύγει από την εγχώρια αγορά ακινήτων το Dolphin Capital

Φεύγει από την εγχώρια αγορά ακινήτων το Dolphin Capital

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πώληση όλων των περιουσιακών της στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κατέχει στην Ελλάδα το αργότερο έως τα τέλη του 2019 προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Dolphin Capital Investors Limited (DCI) στους μετόχους της.

Το προτεινόμενο νέο πλάνο αξιοποίησης (New Asset Strategy), του ενεργητικού της που απαρτίζεται από ξενοδοχειακά ακίνητα ανεπτυγμένα και μη, θα τεθεί προς ψήφιση τη 19η Δεκεμβρίου στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων. Εκεί, στα γραφεία της Grant Thornton στον αριθμό 30 της Finsbury Square, οι μέτοχοι ενδέχεται να γράψουν το τέλος, τουλάχιστον του πρώτου κεφαλαίου, της ιστορίας του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου που ίδρυσε το 2004 και εισήγαγε στην εναλλακτική αγορά του Λονδίνου το 2005 ο Μίλτος Καμπουρίδης, Non-Independent Director σήμερα της DCI.

Ομως οι μέτοχοι σήμερα, 12 χρόνια μετά έχουν αλλάξει. Συγκεκριμένα οι 9 μεγαλύτεροι μέτοχοι ελέγχουν το 81% του μετοχικού κεφαλαίου και έχοντας διορίσει το διοικητικό συμβούλιο που προτείνει τώρα τις ρευστοποιήσεις ακινήτων, η πρόταση αυτή αναμένεται ευρέως να υπερψηφιστεί. Να σημειωθεί πως η Third Point ελέγχει το 20,02%, η J O Hambro το 10,13%, η Fortress το 9,84%, η Dolphin Capital Holdings το 9,73%, η Majedie UK το 7,65%, η Asset Value Investors το 7,19%, η BlackRock το 5,25%, η Oak Hill το 4,41%, η Fir Tree 4,25% και η River & Mercantile το 3,29%.

Τα ακίνητα και επιχειρήσεις που εμφανίζει στο χαρτοφυλάκιό της η DCI στην Ελλάδα περιλαμβάνουν το υπάρχον συγκρότημα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, το υπάρχον Nikki Beach Resort & SPA επίσης στο Πόρτο Χέλι, τα υπό σχεδιασμό ή σε φάση αδειοδότησης ή ανάπτυξης, The Aman At Kea στην Τζια και Kilada Hills Golf Resort στο Πόρτο Χέλι, το Sitia Bay Golf Resort στην Κρήτη, ακίνητο στην Εύβοια (Scorpio Bay), ακίνητο στον Παγασητικό (Lavender Bay), ακίνητο στη θέση Πλάκα στην Ελούντα της Κρήτης και άλλο ακίνητο στην Τριόπτερα στο νότιο Ρέθυμνο.

Κύκλοι κοντά στην εν Ελλάδι διαχείριση της DCI πάντως μιλούν για « ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις», επαρκή χρόνο για να πωλήσει «χωρίς πίεση το επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο και να διανείμει τις σχετικές υπεραξίες στους μετόχους της» και διαβεβαιώνουν πως «σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των έργων στην Κοιλάδα Αργολίδας (Kilada Hills Golf Resort) και στην Κέα (5άστερο ξενοδοχείο με τουριστικές κατοικίες), αυτά προχωρούν κανονικά, με σκοπό να ολοκληρωθούν μέχρι το 2019.

Σε κάθε περίπτωση και με βάση τα όσα αναφέρει το ενημερωτικό της έκτακτης γενικής συνέλευσης θα πρέπει να έχει πουληθεί όλο το ενεργητικό έως τον Δεκέμβριο του 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή