Ξεκίνησε η εθελουσία έξοδος στην Εθνική

Ξεκίνησε η εθελουσία έξοδος στην Εθνική

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες η υλοποίηση του νέου προγράμματος εθελουσίας εξόδου εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέχρι την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Αν και δεν έχει ανακοινωθεί συγκεκριμένος στόχος, σύμφωνα με πηγές της τράπεζας επιδίωξη είναι να αποχωρήσουν περίπου 1.000 εργαζόμενοι. Στο πρόγραμμα μπορούν να μετέχουν εργαζόμενοι με προϋπηρεσία τουάχιστον τριών ετών (δύο για τους έμμισθους δικηγόρους) οι οποίοι εργάζονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης. Το πρόγραμμα προβλέπει δύο δυνατότητες: άμεση αποχώρηση με καταβολή αποζημίωσης ώς 42 μηνιαίους μεικτούς μισθούς ή δυνατότητα διετούς άδειας μετ’ αποδοχών.

Η μέγιστη αποζημίωση μπορεί να ανέλθει σε 180.000 ευρώ μεικτά που αντιστοιχεί σε καθαρή αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ. Για όσους αποχωρήσουν και έχουν ανεξόφλητα στεγαστικά δάνεια, για δεκαπέντε χρόνια μετά την αποχώρησή τους θα παραμένουν αμετάβλητοι οι όροι των δανείων. Επιπλέον, για όσους αποχωρήσουν και δεν συνταξιοδοτηθούν προβλέπεται κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (νοσοκομειακής και εξωνοσοκομειακής) μετά την αποχώρησή τους συμπεριλαμβανομένων και των προστατευομένων μελών που είναι έμμεσα ασφαλισμένα. Προσφέρεται συνέχιση της ασφάλισης στο ΤΥΠΕΤ με επιβάρυνση της ΕΤΕ για δύο χρόνια ή κάλυψη μέσω ασφαλιστικής εταιρείας για πέντε έτη από την ημερομηνία αποχώρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή