Δίμηνη αναβολή στην εκδίκαση της Jet Oil

Δίμηνη αναβολή στην εκδίκαση της Jet Oil

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τις 14 Φεβρουαρίου μεταφέρεται η εκδίκαση του αιτήματος οριστικών μέτρων προστασίας της Jet Oil στο πλαίσιο του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Η νέα δικάσιμος ορίστηκε έπειτα από την αποδοχή από το δικαστήριο αιτήματος για αναβολή από τους δικηγόρους της Jet Oil. Οι δικηγόροι της εταιρείας επικαλέστηκαν το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από υποψήφιο αγοραστή και ενημέρωσαν ότι η εταιρεία θα υποβάλει νέα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Β του πτωχευτικού λώδικα, όπως έγινε και στην περίπτωση της εταιρείας Μαρινόπουλος Α.Ε.

Ως ενδιαφερόμενος επενδυτής εμφανίζεται η εταιρεία Cetracore Energy με έδρα τη Βιέννη, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει με ποσοστό 19,90% ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft μέσω της θυγατρικής του Rosneft JV Projects SA. Το 80,10% της εταιρείας ελέγχεται από την UFG Europe Holding με έδρα το Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωπος της αυστριακής εταιρείας εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο και επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την εξαγορά της Jet Oil.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει υπογραφεί καταρχήν συμφωνία με την Jet Oil, η οποία περιλαμβάνει και όρους εμπιστευτικότητας.

To επενδυτικό ενδιαφέρον για την Jet Oil συνδέεται με τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, οι οποίες προσφέρονται ως βάση για την προμήθεια της αγοράς των δυτικών Βαλκανίων (Σκόπια, Σέρβια, Μαυροβούνιο), όπου η ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία είχε μακροχρόνια παρουσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή