Επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ

Επενδυτικό πρόγραμμα 1 δισ. ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υλοποίηση από τα ΕΛΠΕ ενός επενδυτικού προγράμματος ύψους 1 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη 5ετία ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου Capital Link ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης. Βούληση του ομίλου, όπως είπε ο κ. Στεργιούλης, είναι να διαδραματίσει τα επόμενα χρόνια πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο το ενεργειακό φάσμα, παρέχοντας προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες στον καταναλωτή, αλλά και να εκμεταλλευθεί κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται ώστε να ισχυροποιήσει τη θέση του ως ηγετικός ενεργειακός όμιλος στη ΝΑ Ευρώπη. Εθεσε, ωστόσο, ως προαπαιτούμενο για οποιοδήποτε περαιτέρω σχεδιασμό και ανάπτυξη του ομίλου, τη διασφάλιση της διεθνούς ανταγωνιστικής παρουσίας του κλάδου της διύλισης και την παρουσία του στο 25% των κορυφαίων διυλιστηρίων διεθνώς, με συνεχείς παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών και τεχνογνωσίας. Ο κ. Στεργιούλης, διέγνωσε ότι διανοίγονται ευνοϊκές προοπτικές προκειμένου να καταστεί η χώρα περιφερειακός ενεργειακός κόμβος στρατηγικής σημασίας, με κεντρικό ρόλο στη ΝΑ Ευρώπη και στη Μεσόγειο. Εθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την εκπόνηση αξιόπιστου και μακροχρόνιου ενεργειακού σχεδιασμού, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα και να επιταχυνθεί η αναπτυξιακή διαδικασία.

Ο επικεφαλής των ΕΛΠΕ ανέδειξε σε στρατηγικό στόχο του ομίλου την ανακάλυψη και παραγωγή υδρογονανθράκων στην Ελλάδα, είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία με κορυφαίες διεθνείς εταιρείες του κλάδου. «Είμαστε έτοιμοι αμέσως μετά την επικύρωση των συμβάσεων, να προχωρήσουμε στις έρευνες για την αξιοποίηση του δυναμικού της χώρας σε υδρογονάνθρακες» δήλωσε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις περιοχές όπου η εταιρεία έχει ανακηρυχθεί σε «επιλεγείς αιτών». Για την εν εξελίξει επεξεργασία και ερμηνεία των γεωφυσικών δεδομένων από τις έρευνες στον Πατραϊκό Κόλπο, ο κ. Στεργιούλης έκανε λόγο για πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη πρωτεύοντος γεωλογικού στόχου. «Εάν ανακαλυφθεί πετρέλαιο, εκτιμάται ότι το κοίτασμα θα έχει απολήψιμα αποθέματα 100 εκατ. βαρελιών», όπως είπε.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Στεργιούλης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη μελλοντική πορεία του ομίλου και ανακοίνωσε ότι η σημαντική κερδοφορία των ΕΛΠΕ συνεχίστηκε και το 2016 με πρόβλεψη για κέρδη EBITDA άνω των 700 εκατ. ευρώ, παρά τα χαμηλά διεθνή περιθώρια και τις δυσμενείς συνθήκες στην εγχώρια αγορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή