Για τον Οκτώβριο του 2017 μετατίθενται τα έργα στο «Μακεδονία»

Για τον Οκτώβριο του 2017 μετατίθενται τα έργα στο «Μακεδονία»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αλλαγή του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης προχωρά το υπουργείο Υποδομών, επιβεβαιώνοντας χθεσινό ρεπορτάζ της «Κ». Στόχος είναι τα έργα να μη συμπέσουν με την υψηλή θερινή περίοδο, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αεροδρομίου, ανησυχία την οποία είχαν εκφράσει η Fraport αλλά και τουριστικοί παράγοντες της Βορείου Ελλάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, το προβλεπόμενο έργο ήταν απολύτως εντός των συμπεφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων εκτέλεσης και παράδοσης, από την υπογεγραμμένη σύμβαση παραχώρησης. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από αίτημα της παραχωρησιούχου Fraport και ήταν αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων αρκετών εβδομάδων, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, η προγραμματισμένη για τον Ιανουάριο έναρξη του έργου «Αναβάθμιση Αντοχής Χερσαίου Τμήματος Διαδρόμου 10-28» μετατίθεται για τον Οκτώβριο του 2017, με πρόβλεψη ολοκλήρωσής του τον Μάρτιο-Απρίλιο 2018, διασφαλίζοντας την ομαλή τουριστική κίνηση για το 2017 και το 2018. Στη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της παραχωρησιούχου προβλέπεται ακόμη ότι η Fraport:

• Αναλαμβάνει να προχωρήσει αποκλειστικά με δικές της δαπάνες στην κατασκευή και εγκατάσταση συστήματος φωτοσήμανσης του τροχοδρόμου, ώστε να μετατραπεί σε διάδρομο προσαπογείωσης.

• Θα συνεργαστεί πλήρως με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για τη διασφάλιση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών (safety case).

• Παραιτείται από κάθε αξίωση απέναντι στο ελληνικό Δημόσιο σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων.

Σημειώνεται ότι έχουν προηγηθεί της απόφασης μετάθεσης των έργων, επιστολές ξένων αεροπορικών εταιρειών που είτε ακυρώνουν είτε προτίθενται να ματαιώσουν δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης υπό τον φόβο των προβλημάτων που θα προκαλούσε η συνέχιση των εργασιών εν μέσω υψηλής περιόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή