Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΧΑΕ

Μείωση κερδών

Σε αξιοπρεπή επίπεδα, για τα δεδομένα της ρηχής χρηματιστηριακής αγοράς, κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής των Ελληνικών Χρηματιστηρίων, καθώς τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου άλλαξαν χέρια περισσότερα από 200.00 τεμάχια. Ο τίτλος της μητρικής εταιρείας του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπέστη εβδομαδιαίες απώλειες 4,58%. Η ΕΧΑΕ παρουσίασε μείωση της κερδοφορίας της το φετινό εννεάμηνο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τιτάν

Ενίσχυση κερδοφορίας

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της εταιρείας Τιτάν καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 4,19%. Ετσι ο τίτλος το βράδυ της περασμένης Πέμπτης αναρριχήθηκε στα 21,880 ευρώ. Στη διάρκεια του εννεαμήνου, η εισηγμένη παρουσίασε καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ύψους 121,9 εκατ., σε σύγκριση με κέρδη 36,2 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο, επηρεασμένα θετικά από την αναγνώριση πρόσθετων φορολογικών απαιτήσεων από ζημίες παρελθουσών χρήσεων στις ΗΠΑ, γεγονός που αύξησε τα κέρδη κατά 79,4 εκατ.

Ι. Μπουτάρης

Με το βλέμμα στις εξαγωγές

Ισχυρές ρευστοποιήσεις εκδηλώθηκαν αυτή την εβδομάδα στη μετοχή της «Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding». Ο τίτλος υπέστη συνολικές απώλειες 33,34% και διολίσθησε στα 0,044 ευρώ (κλείσιμο 15/12/16). Η διοίκηση της οινοποιητικής επιχείρησης έχει εντείνει τις προσπάθειες στις αγορές του εξωτερικού προκειμένου να ισοσκελίσει τις απώλειες εσόδων από την εγχώρια αγορά λόγω της πτώσης της κατανάλωσης σε κρασί και μπίρα, αφού οι καταναλωτές περιορίζουν συνεχώς τις δαπάνες τους. Πάντως, η εταιρεία δείχνει να αυξάνει τα ποσοστά εξαγωγών.

Jumbo

Eπέκταση δικτύου

Εβδομαδιαία κέρδη 5,59% κατέγραψε η μετοχή της εισηγμένης Jumbo την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε. Η εταιρεία παιδικών παιχνιδιών, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με καταστήματα που φέρουν το σήμα της σε τέσσερις χώρες (Σκόπια, Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία). Στην τρέχουσα οικονομική χρήση αναμένεται επέκταση του δικτύου καταστημάτων των συνεργατών στις χώρες που ήδη δραστηριοποιούνται, ενώ αναμένεται η επέκταση της σύμβασης εμπορικής συνεργασίας με τον ανεξάρτητο πελάτη Kid Zone Sh.p.k, και για τη Βοσνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή