Το fund Diorama επενδύει στην ελληνική InternetQ

Το fund Diorama επενδύει στην ελληνική InternetQ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμμετοχή του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 12 εκατ. ευρώ στην εταιρεία InternetQ Group Limited, ανακοίνωσε η εταιρεία DECA Investments, αποκλειστικός διαχειριστής του fund Diorama Investments Sicar.

Η InternetQ είναι μια ελληνική εταιρεία με παγκόσμια δραστηριότητα και πελατειακή βάση. Διαθέτει γραφεία σε επτά χώρες και απασχολεί 230 εργαζομένους. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της παροχής μουσικής μέσω κινητών τηλεφώνων ή tablets από την οποία μπορεί κάποιος έναντι μηνιαίας συνδρομής να ακούει ένα απεριόριστο αριθμό τραγουδιών και μ’ ένα λογισμικό σχεδιασμένο να φέρνει σε επαφή διαφημιστές και ψηφιακούς εκδότες, για διαφημίσεις σε εφαρμογές μέσω κινητών τηλεφώνων. Η επένδυση του Diorama θα βοηθήσει την InternetQ να βελτιώσει περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια διαφημιστική αγορά μέσω κινητών, η οποία αναμένεται να φτάσει τα 125 δισ. δολ. το 2018. Η επένδυση του Diorama Fund στην InternetQ στόχο έχει να ενισχύσει και να στηρίξει εταιρείες ώστε να εκμεταλλευθούν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα και να γίνουν ισχυροί παίκτες στον διεθνή χώρο. Πρόκειται για την τρίτη επένδυση που πραγματοποιεί το Diorama Investments Sicar. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο του 2015 ανακοίνωσε την πρώτη του επένδυση στην εταιρεία Atlas Tapes, μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών, προϊόντων και άλλων υλικών συσκευασίας. Τον περασμένο Μάρτιο το Diorama ανακοίνωσε την επένδυση στην Damavand, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την τομάτα.

To Diorama Investments Sicar είναι ένα αναπτυξιακό Fund 135 εκατ. ευρώ το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014 με σκοπό τις επενδύσεις ιδίων κεφαλαίων, κυρίως μέσω αυξήσεων κεφαλαίου, σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Οι επενδυτές του Fund είναι διακεκριμένοι Ελληνες επιχειρηματίες καθώς και εγχώριοι και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή