Στα 43 εκατ. προβλέπεται ο τζίρος για «Μ. Βρεταννία» και King George το 2016

Στα 43 εκατ. προβλέπεται ο τζίρος για «Μ. Βρεταννία» και King George το 2016

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικά θα κλείσει η φετινή χρονιά για τα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία» και King George, καθώς τόσο οι πληρότητες όσο και οι τιμές των δωματίων έφθασαν στα επίπεδα του 2007 που ήταν μία από τις καλύτερες σεζόν για τις μονάδες του κέντρου της Αθήνας. Αυτό εκτιμούν στελέχη της ιδιοκτήτριας εταιρείας Λάμψα,σημειώνοντας ότι ο τζίρος των δύο ξενοδοχείων θα κινηθεί πέριξ των 43 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων θα διαμορφωθούν περίπου στα 9 εκατ. ευρώ. Υστέρηση σε σχέση με τα αποτελέσματα προ δεκαετίας παρουσιάζει ακόμη ο τζίρος από τα τμήματα εστίασης και εκδηλώσεων, που αποδίδεται στην οικονομική κρίση. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο τζίρος από τα εν λόγω τμήματα στη «Μεγάλη Βρεταννία» θα φθάσει φέτος περίπου στα 10 εκατ. ευρώ, ενώ προ δεκαετίας είχε αγγίξει τα 15 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το 2017, ακόμη είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή ασφαλών προβλέψεων για τη χρονιά. Στα θετικά στοιχεία συγκαταλέγεται η εκτίμηση της τουριστικής αγοράς ότι μπορεί να συνεχιστεί η ανοδική πορεία των αφίξεων στην Αθήνα. Επίσης, δυναμική έχει αποκτήσει ο προορισμός της Αθήνας και από το Μουσείο της Ακρόπολης. Ειδικά για τα πολυτελή ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας υπολογίζεται ότι το Μουσείο έχει συμβάλει για την αύξηση κατά τουλάχιστον μίας διανυκτέρευσης στη διάρκεια της διαμονή των τουριστών. Από την άλλη, η σημαντική πτώση που αναμένεται να σημειώσει η δραστηριότητα της κρουαζιέρας στη χώρα μας το 2017 θα επηρεάσει τα ξενοδοχεία της Αθήνας που δέχονται επισκέπτες από τα κρουαζιερόπλοια που προσεγγίζουν το Λιμάνι του Πειραιά. Επιπλέον, αστάθμητος παράγοντας παραμένει η ταξιδιωτική συμπεριφορά των Αμερικανών σε σχέση με τις διακοπές τους σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του ξενοδοχείου Sheraton Rhodes Resort, που ανήκει κατά 50% στη Λάμψα, θα κινηθούν φέτος περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Θετικά αναμένεται να λειτουργήσει για την περαιτέρω ανάπτυξη του ξενοδοχείου της Ρόδου η αναβάθμιση του αεροδρομίου του νησιού από τη Fraport. Και αυτό γιατί με την προσέλκυση περισσότερων πτήσεων που θα επιδιώξει η Fraport να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο μπορεί να καταστεί εφικτή η επιμήκυνση της σεζόν με άνοιγμα στις 15 Μαρτίου και κλείσιμο στις 15 Νοεμβρίου. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση περισσότερων συνεδρίων σε περιόδους χαμηλής τουριστικής αιχμής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή