Ο Ν. Καραμούζης, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών

Ο Ν. Καραμούζης, νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον πρόεδρο της Eurobank, καθηγητή Νικόλαο Καραμούζη, εξέλεξε ομόφωνα ως νέο πρόεδρό της η Ελληνική Ρνωση Τραπεζών (ΕΕΤ). Στην ίδια συνεδρίαση της ΕΕΤ, αντιπρόεδροι εξελέγησαν, επίσης ομόφωνα, οι κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Παναγιώτης-Αριστείδης Θωμόπουλος, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, και Βασίλειος Ράπανος, πρόεδρος της Alpha Bank.

Με την εκλογή του κ. Καραμούζη εκτιμάται πως η ΕΕΤ θα αποκτήσει έναν πιο ενεργητικό και παρεμβατικό ρόλο, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία με τη χώρα να αναζητά τον βηματισμό για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Σε πρόσφατη δημόσια παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης παρουσίασε σειρά παραγόντων και προϋποθέσεων για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη:

α) Ευρύτατη πολιτική συναίνεση γύρω από μία ηγεσία με ισχυρές πεποιθήσεις και άποψη για το μέλλον, που θα πλαισιώνεται από ισχυρή τεχνοκρατική ομάδα. β) Να πειστεί η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ότι η οικονομία της αγοράς, οι μεταρρυθμίσεις, η ανάπτυξη, οι ανοικτές αγορές και οι επενδύσεις δημιουργούν θέσεις εργασίας, εισοδήματα και πλούτο, διευρύνουν τις δυνατότητες κοινωνικής πολιτικής, προσφέρουν ελπίδα και προοπτική, σταθεροποιούν ή βελτιώνουν τις μακροοικονομικές ανισορροπίες και απομειώνουν την υπερχρέωση Δημοσίου και ιδιωτών, γ) Η ενεργοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σε ένα κάλεσμα ευθύνης, επενδύσεων, προφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Τέλος, κάλεσε την ελληνική οικονομική ελίτ να ηγηθεί της μάχης για την ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και να ξαναγράψει και να προωθήσει επιτυχώς το ελληνικό αφήγημα στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή