Επέκταση της «Αττικά Πολυκαταστήματα» στα μαγαζιά με είδη μιας μάρκας

Επέκταση της «Αττικά Πολυκαταστήματα» στα μαγαζιά με είδη μιας μάρκας

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ίδρυση καταστημάτων όπου θα διατίθενται είδη μόνο μιας μάρκας επεκτείνεται η εταιρεία «Αττικά Πολυκαταστήματα», αξιοποιώντας την ισχύ που διαθέτει και τις συνεργασίες που έχει αναπτύξει όλο το προηγούμενο διάστημα. Η άνοδος των πωλήσεων και κερδών το 2016 σε συνδυασμό με τον μηδενικό τραπεζικό δανεισμό, αλλά και τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, επιτρέπουν στην εταιρεία να συνεχίζει και το 2017 τις επενδύσεις της και μάλιστα χρηματοδοτώντας τες με ίδια κεφάλαια. Η αρχή για το νέο είδος δραστηριότητας της «Αττικά Πολυκαταστήματα» αναμένεται να γίνει με το κατάστημα 300 τ.μ. που σχεδιάζει να δημιουργήσει εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall. Το κατάστημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει είδη ένδυσης συγκεκριμένης γνωστής φίρμας, προβλέπεται ότι θα λειτουργήσει ώς το καλοκαίρι. «Το ενδιαφέρον της εταιρείας εστιάζεται και σε επιχειρηματικές ευκαιρίες σε παραπλήσιους επιχειρηματικούς κλάδους, που αναλόγως των συνθηκών είναι πιθανόν να σημάνουν περαιτέρω ανάπτυξη τόσο προϊοντική όσο και σε επίπεδο απασχολούμενων χώρων», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Οι επενδύσεις της «Αττικά Πολυκαταστήματα» συνολικά για το 2017 ανέρχονται σε 8 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνουν επιπλέον την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του πολυκαταστήματος «Attica» στο City Link (στο κέντρο της Αθήνας), την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου μηχανογραφικού συστήματος SAP και μικρότερες ανακαινίσεις σε όλα τα πολυκαταστήματα της εταιρείας. Το 2016, παρά τις αντιξοότητες της ελληνικής οικονομίας, έκλεισε για την «Αττικά Πολυκαταστήματα με αύξηση πωλήσεων και προ φόρων κερδών. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες η εταιρεία, οι καθαρές πωλήσεις της ανήλθαν στα 167 εκατ. ευρώ το 2016, καταγράφοντας αύξηση 6% σε σύγκριση με το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 11,5 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σύγκριση με το 2015. Η εταιρεία διατηρεί μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, γεγονός που της επιτρέπει να χρηματοδοτεί με ίδια κεφάλαια τις επενδύσεις της.

Στα πολυκαταστήματα που διαθέτει η εταιρεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη απασχολούνται 2.600 εργαζόμενοι, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το 2015. Οι προσλήψεις γίνονται με βάση τις παλαιές συλλογικές συμβάσεις, ενώ δεν έχουν πραγματοποιηθεί μειώσεις μισθών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή