Ενστάσεις Ν.Δ. για μοντέλο αγοράς ενέργειας

Ενστάσεις Ν.Δ. για μοντέλο αγοράς ενέργειας

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας και ειδικά για τη ΔΕΗ και τους εργαζομένους σε αυτήν εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου «Athens Energy Forum» ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης (φωτ.), επισημαίνοντας την ανάγκη ενός σχεδίου διάσωσης και αναδιοργάνωσής της για να μην καταρρεύσει. Είπε, επίσης, ότι η Ν.Δ. δεν αποδέχεται το μοντέλο αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς, ενώ τάχθηκε υπέρ της πώλησης του 66% του ΑΔΜΗΕ, αφού, εκτός των άλλων, θα αποφέρει και έσοδα για τη ΔΕΗ. Αναφερόμενος στις προτεραιότητές της Ν.Δ. για τον ενεργειακό τομέα, ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού, τη μείωση των τιμών, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα. Υπογράμμισε, τέλος, ότι οι τιμές φυσικού αερίου στη χώρα μας είναι 24% ακριβότερες σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Eπίθεση για τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του νέου Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξαπολύει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. Δεκάδες μηχανικοί του ΤΕΕ που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση διακανονισμού παλαιών οφειλών διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί τους με πάγια εντολή χρεώθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2017 με διπλή δόση. Η χρέωση οφείλεται σε λάθος των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ, λόγω κακής οργάνωσης της μεταφοράς των διαδικασιών των συγχωνευθέντων παλιών ταμείων, όπως αυτό του ΤΣΜΕΔΕ/ ΕΤΑΑ. Ο κ. Στασινός, πάντως, χαρακτήρισε το γεγονός απαράδεκτο. Οι μηχανικοί δεν έχουν εισοδήματα και εξαντλείται κάθε αποταμίευση όχι μόνο λόγω υπέρογκων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών αλλά και λόγω λαθών.

Δεν φτάνει μόνο η καταγγελία

Σε σοβαρή καταγγελία για επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Κεντρική Ελλάδα προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Δήλωσε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου ότι η εργοδοσία κλείδωσε 300 εργαζομένους σε έναν χώρο και τους υποχρέωσε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με πολύ χαμηλές αποδοχές. Παράλληλα, τους υποχρέωσε να αποδεχθούν ως όρο ότι δεν θα συμμετάσχουν σε καμία κινητοποίηση και απεργία. Ο κ. Νεφελούδης αρκέστηκε στην καταγγελία χωρίς να αναφέρει την επωνυμία της επιχείρησης και, κυρίως, χωρίς να διευκρινίσει αν, ως ώφειλε, το υπουργείο Εργασίας, μέσω του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προχώρησε στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Επικεφαλής του ΣΔΟΕ ο Σταύρος Θωμαδάκης

Τον Σταύρο Θωμαδάκη, οικονομικό επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών, τοποθέτησε με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ. Ο Σταύρος Θωμαδάκης αναλαμβάνει τη θέση του μετακλητού ειδικού γραμματέα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, αντικαθιστώντας τον δικηγόρο Κωνσταντίνο Χρήστου, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του, για να αναλάβει γραμματέας Διαφάνειας, μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Νοεμβρίου.

Business στο πόδι…

To υπ. Εξωτερικών έστειλε email σε Ελληνες επιχειρηματίες, με το οποίο τους ενημερώνει για την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουκρανία, στις 8 Φεβρουαρίου, και τους καλεί να δηλώσουν συμμετοχή στην επιχειρηματική αποστολή, εφόσον το επιθυμούν. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Διότι, αν προχωρήσουμε στη στρατηγική και στον σχεδιασμό των επιχειρηματικών αποστολών, θα διαπιστώσουμε με έκπληξη τα εξής:

Πρώτον, το email εστάλη στους επιχειρηματίες την 1η Φεβρουαρίου, δηλαδή μία εβδομάδα πριν από την επιχειρηματική αποστολή. Δεύτερον, στο email αναφέρεται ότι «ενδέχεται να πραγματοποιηθεί επιχειρηματική αποστολή στο Κίεβο». Δηλαδή, δεν είναι σίγουρο. Τρίτον, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 3 Φεβρουαρίου κι ας μην ξέρουν αν θα γίνει η αποστολή. Και κάτι ακόμα: ούτε το πρόγραμμα της αποστολής είναι γνωστό…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή