Χωρίς νομικά εμπόδια η μεταβίβαση της «Μαρινόπουλος»

Χωρίς νομικά εμπόδια η μεταβίβαση της «Μαρινόπουλος»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς νομικά εμπόδια συνεχίζεται πια η διαδικασία για τη μεταβίβαση της «Μαρινόπουλος» στη «Σκλαβενίτης». Η κατάθεση αίτησης ερμηνείας της απόφασης με την οποία το δικαστήριο είχε επικυρώσει μεν, καθυστερημένα δε, τη συμφωνία αποδείχθηκε τελικώς επιτυχημένη κίνηση. Από την πλευρά Σκλαβενίτη η εξέλιξη χαρακτηρίζεται ως ένα ακόμη θετικό βήμα.

Ειδικότερα, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την απόφαση που εξέδωσε χθες έκανε δεκτή την αίτηση και κατήργησε την επίμαχη διαλυτική αίρεση και έτσι πλέον η 14η Φεβρουαρίου 2017 δεν αποτελεί καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου «η πραγματική βούληση των δικαστών που εξέδωσαν την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017 απόφαση του Δικαστηρίου τούτου ήταν να απορριφθεί ο χρονικός περιορισμός της 14.02.2017, ως προς την επέλευση των αποτελεσμάτων της τεθείσας διαλυτικής αιρέσεως». Στην απόφαση δεν τίθεται πλέον συγκεκριμένη καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή η διαλυτική αίρεση προέβλεπε ότι η συμφωνία εξυγίανσης καθίσταται άκυρη εάν κατά τη 14η Φεβρουαρίου 2017 δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης τριτανακοπής επί της απόφασης για τη συμφωνία εξυγίανσης ή δεν έχει εκδοθεί απορριπτική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο επί εμπροθέσμως ασκηθείσας τριτανακοπής. Καθώς η δικαστική απόφαση με την οποία επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης εκδόθηκε στις 16 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων στις 20 Ιανουαρίου 2017, η καταληκτική προθεσμία άσκησης τριτανακοπής ήταν πλέον η 20ή Φεβρουαρίου 2017, μετά δηλαδή τις 14 Φεβρουαρίου, γεγονός που ενεργοποιούσε την προαναφερθείσα διαλυτική αίρεση.

Στη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου δεν τίθεται πλέον κάποια νέα καταληκτική προθεσμία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους αυτή τυπικά πρέπει να έχει τελειώσει όταν εκδοθούν αποφάσεις επί τριτανακοπών. Οι ίδιοι κύκλοι, πάντως, εκτιμούν ότι οι τριατανακοπές δεν μπορούν να επηρεάσουν την απόφαση, εάν αντιστοιχούν σε οφειλές κάτω από το 60% του συνόλου των πιστωτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή