Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νηρέας

Αύξηση πωλήσεων

Aξιοπρεπή εικόνα παρουσίασε η εμπορευσιμότητα της μετοχής του «Νηρέα» στο Χ.Α. αν λάβουμε υπόψη και τη ρηχότητα της αγοράς μετοχών. Την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου άλλαξαν χέρια περισσότερα από 250.000 τεμάχια της εισηγμένης, ενώ ο τίτλος υποχώρησε 5,09% σε εβδομαδιαία βάση. Σύμφωνα με τις τελευταίες οικονομικές επιδόσεις του ομίλου, στο εννεάμηνο του 2016, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 149,9 εκατ. έναντι 140,1 εκατ. της αντίστοιχης περιόδου του 2015, σημειώνοντας αύξηση 7%.

Γρ. Σαράντης

Εξωστρέφεια

Διεσώθη η μετοχή της «Γρ. Σαράντης» από το κύμα ρευστοποιήσεων που έπληξε το Χ.Α. στις τρεις από τις πέντε συνολικά συνεδριάσεις της εβδομάδας. Ειδικότερα, ο τίτλος ενισχύθηκε 1,88% και έκλεισε στα 10,790 ευρώ στη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μετοχή της εισηγμένης προήχθη στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Η «Γρ. Σαράντης» εμφανίζει υψηλό δείκτη εξωστρέφειας, καθώς πάνω από το 60% των πωλήσεων πραγματοποιείται στην Ανατολική Ευρώπη, με ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων.

Folli Follie

Παρουσία σε 30 χώρες

Η αποχώρηση ξένων επενδυτών από τη μετοχή της Folli Follie Group, στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας που επικράτησε ισχυρό κύμα ρευστοποιήσεων, είχε ως συνέπεια η μετοχή να υποστεί εβδομαδιαίες απώλειες 3,86%. Ο τίτλος έκλεισε στα 17,950 ευρώ στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Πρόσφατα, ο όμιλος Folli Follie επέλεξε την υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης eINVOICE της SoftOne, μέλος του oμίλου εταιρειών Olympia, ιδρύσεως του κ. Πάνου Γερμανού. Σήμερα, ο όμιλος Folli Follie διαθέτει 980 σημεία πώλησης σε πάνω από 30 χώρες.

Motor Oil

Υποψήφια για τον MSCI

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της Motor Oil την πρώτη χρηματιστηριακή εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Ο τίτλος ενισχύθηκε 1,04% και αναρριχήθηκε στα 13,570 ευρώ στη συνεδρίαση της 9ης Φεβρουαρίου. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο διύλισης πετρελαίου μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων και την αύξηση των εξαγωγών θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να ενταχθεί τον προσεχή Μάιο στον δείκτη MSCI Greece στην τριμηνιαία αναθεώρηση του οίκου, γεγονός που θα αποτελέσει θετικό καταλύτη για την ελληνική επιχείρηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή