Σύντομα (15/02/17)

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουριστικό φορέα συστήνουν Ελλάδα, Ισραήλ και Κύπρος

Tριεθνή συμφωνία στον τουρισμό μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου για τη δημιουργία φορέα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου υπέγραψαν οι Σύνδεσμοι Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας και Ισραήλ κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΜΤΜ 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ. Με την υπογραφή του συμφώνου ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των συνομιλιών για τον νέο φορέα (East Mediterranean Travel and Tourist Agents Associations Synergies), η δημιουργία του οποίου αποτελεί πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας. Στόχος είναι η ανάπτυξη της τουριστικής δραστηριότητας μεταξύ των χωρών στους τομείς Τουρισμού, Κρουαζιέρας και ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Λ. Τσιλίδης ανέφερε ότι τα ελληνικά γραφεία δρομολογούν την ανάπτυξη των τουριστικών ροών από το Ισραήλ, καλοκαίρι και χειμώνα, σε Καλάβρυτα, Μονεμβασιά, Πύλο, Θεσσαλονίκη, Αράχωβα, Δελφούς, Μετέωρα, Πήλιο, Μακρυνίτσα, Λιτόχωρο, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα και Ρέθυμνο.

Εξαγωγές που εκτιμάται ότι υπερέβησαν το 1 δισ. πραγματοποιήθηκαν το 2016 από την ελληνική εξορυκτική βιομηχανία, όπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, γνωστοποιώντας τα ευρήματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε για λογαριασμό του η RASS. Από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι: μεγάλο ζητούμενο για την οικονομία είναι οι επενδύσεις με μόλις έναν στους έξι Ελληνες (15,7%) να πιστεύει πως οι προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας θα μεταβληθούν προς το καλύτερο στο επόμενο διάστημα. Οι παράγοντες που αποθαρρύνουν τους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας ιεραρχούνται ως εξής:  α. Το ασταθές φορολογικό σύστημα (68,7%), β. Η γραφειοκρατία (47,9%), γ. Η διαφθορά (39,9%), δ. Η πολιτική ρευστότητα (38,0%) και ε. η περιορισμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση (26,9%).

Δημόσια πρόταση για την Κυριακίδης

Με στόχο τη διαγραφή της μετοχής της FHL Κυριακίδης Μάρμαρα-Γρανίτες από το Χ.Α. κατατέθηκε προαιρετική δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εισηγμένης από την εταιρεία «Αντίοχος», με τίμημα 4,02 ευρώ τοις μετρητοίς για κάθε μετοχή. Η «Αντίοχος» που συστάθηκε το 2016 από τους βασικούς μετόχους της εισηγμένης και υφίσταται νομίμως σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, κατέχει συνολικά ποσοστό ύψους 80,21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης εταιρείας. Η εταιρεία «Αντίοχος» ξεκίνησε τη διαδικασία της δημόσιας πρότασης ενημερώνοντας την Επ. Κεφαλαιαγοράς.

Σε έκδοση ομολογιακού δανείου 6 εκατ. προχωράει η «Πλαίσιο»

Mε σκοπό την αναχρηματοδότηση του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού, η «Πλαίσιο Computers» προχωράει στην έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 6 εκατ. Η σύμβαση κάλυψης του κοινού ομολογιακού δανείου υπεγράφη στις 10 Φεβρουαρίου μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως και έχει διάρκεια πέντε χρόνια. Το ομολογιακό θα καλυφθεί από την Eurobank και τη θυγατρική της στο Λουξεμβούργο. Πληρεξούσια καταβολών και εκπρόσωπος των ομολογιούχων ορίστηκε η Eurobank. Τέλος, να σημειώσουμε ότι η εταιρεία τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με ανώτατο όριο 662.400 κοινών, ονομαστικών μετοχών, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 3% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας, με κατώτατη τιμή τα 3,00 ευρώ και ανώτατη τιμή τα 10,00 ευρώ ανά μετοχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή