Διευκρινίσεις από Ε.Ε. για έγκριση σχεδίου αναδιάρθρωσης της Attica Bank

Διευκρινίσεις από Ε.Ε. για έγκριση σχεδίου αναδιάρθρωσης της Attica Bank

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις, ειδικά για το ζήτημα της κάλυψης των 70 εκατ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου και την πώληση χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων, ζητεί η Κομισιόν από την Attica Bank στο πλαίσιο της διαδικασίας για την έγκριση του σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Τις προηγούμενες ημέρες έφτασε επιστολή στην τράπεζα από την Κομισιόν, με την οποία μεταξύ άλλων ζητεί από τη διοίκηση της τράπεζας: πρόσθετα οικονομικά στοιχεία και τις προβλέψεις για την περίοδο 2020 – 2021, ενημέρωση για τα τελικά αποτελέσματα για τη χρήση του 2016, την προθεσμία που έχει θέσει η Τράπεζα της Ελλάδος για την κάλυψη του ποσού των 70 εκατ. ευρώ που δεν καλύφθηκαν στην αύξηση κεφαλαίου του 2015, το χρονοδιάγραμμα της τράπεζας για την κάλυψη του αδιάθετου ποσού, αναλυτικές πληροφορίες για τη δομή της συναλλαγής πώλησης χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ, το είδος των δανείων που θα περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο, πόσες προσφορές έχουν κατατεθεί και από τι είδους επενδυτές κ.ά. Η διοίκηση της Attica Bank θα στείλει άμεσα αναλυτικές απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που έθεσε η Κομισιόν και μάλιστα πολλά σημεία θα περιλαμβάνουν αποτελέσματα που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί, υπερβαίνοντας τους στόχους του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η περιστολή των δαπανών αποτελεί κρίσιμη παράμετρος του σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Θεόδωρου Πανταλάκη, για τη σταθεροποίηση της τράπεζας και την επιστροφή της από το 2018 σε κερδοφορία. Ηδη σε διάστημα λίγων μηνών έχουν κλείσει 3 καταστήματα της τράπεζας (από 67 σήμερα 64), ενώ το προσωπικό της τράπεζας μειώθηκε κατά 100 άτομα, μέσω του προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης.

Επιπλέον, οι μισθολογικές δαπάνες θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 25% το 2017. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει αποστείλει η τράπεζα στην Κομισιόν, τον περασμένο Δεκέμβριο, η διοίκηση δεσμεύεται για τη μείωση του ισολογισμού της τράπεζας κατά 22% μέχρι το τέλος του 2019. Στη δέσμη των μέτρων αναδιάρθρωσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η σταδιακή πώληση θυγατρικών, περιουσιακών στοιχείων κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή